Home Social “Piaţa” din centru are preţuri mai mari ca pieţele din cartiere

“Piaţa” din centru are preţuri mai mari ca pieţele din cartiere

de Dan Badea
34 vizualizări


Brânzeturi tradiţionale, pastramă, cârnaţi afumaţi întinşi pe tarabe, legume şi fructe, aceasta este oferta comercianţilor care au venit cu produsele spre vânzare în centrul Piteştiului. Deşi te îmbie cu mirosuri care mai de care, totuşi ceastă piaţă este cam scumpă comparativ cu aceleaşi produse, vândute constant prin pieţele piteştene de cartier.

Tradiţional să fie, dar brânza e tot pe bani, mulţi

Brânză de burduf, caşcaval afumat, brânză de capră, toate se găsesc zilele acestea pe tarabele din centru. se duce omul, miroase, gustă, după care se uită la preţ şi pleacă. Telemeaua de vacă se vinde la piaţa din cadrul evenimentului „Toamna piteşteană”, cu 16 lei kilogramul, cea de oaie, cu 25 de lei kg, iar cea de capră, cu 23 de lei . Caşcavalul afumat costă 20 de lei pe kilogram, telemeaua veche de oaie, se dă cu 30 de lei, iar caşcavalul de Brăduleţ, cu 28 de lei kg. În pieţele piteştene de cartier aceste produse se vând cu preţuri mai mici. Telemeaua de capră este 22 de lei, cea de oaie, 23 de lei, cea de vacă în jur de 15 lei. Comercianţii din centru justifică preţurile ceva mai mari prin faptul că trebuie să acopere şi chiria cortului şi chiar cazare şi masă. „Noi suntem din Sibiu şi vă daţi seama că sunt costuri, dar preţurile sunt rezonabile, credem noi. Nu ştiu cum sunt produsele în piaţa de la Piteşti, însă multe nu se găsesc aşa bune cum le avem noi”, spune un comerciant din Sibiu.

Preţ mai mic la varză

Cine vrea să cumpere legume pentru murături trebuie să ştie că unele nu se prea mai găsesc, cum ar fi castraveţii. Gogoşari sunt din plin peste tot, şi costă cam 2 lei/kg, varza costă între 50 şi 80 de bani kilogramul, iar gogonelele se vând cu 1,5 lei, cam la fel cu conopida. Strugurii de masă pică şi ei greu la buzunar, cei mai încântători ca formă şi gust, pornind de la 4 lei şi ajungând şi la 6 lei kilogramul. Preţurile la legume sunt cam aceleaşi şi la „Toamna piteşteană” şi prin pieţele de cartier. Totuşi, comercianţii din centru nu prea au avut ieri parte de vânzare, la un moment dat fiind mai mulţi câini decât clienţi pe la tarabe.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00