În această perioadă se desfăşoară în oraşul Mioveni un proiect organizat de Federaţia Română de Oină şi intitulat „Academia Micilor Campioni“. Acesta este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin programul Pierre de Coubertin şi prin el se doreşte iniţierea a cît mai multor copii în acest sport. La câteva zile de la demararea proiectului şi înainte de începerea turneului naţional, în data de 27 noiembrie 2013, la Mioveni, Federaţia Română de Oină a organizat o conferinţă de presă cu sprijinul clubului local CS Dacia Mioveni 2012.
Laudați de președinte
Au participat preşedintele federaţiei Nicolae Dobre, Dumitru Voiculescu preşedintele C.S Dacia Mioveni 2012, Aurel Costache viceprimarul oraşului Mioveni dar și reprezentanţi ai echipelor din ţară acest proiect şi modalitatea lui de desfăşurare. „Până nu demult, oina reprezenta o necunoscută pentru Mioveni. Acum mă bucur că un grup inimos de oameni prinşi în fenomen sprijină acest sport. Suntem în ultima fază a proiectului, unul extrem de important, prin care se vrea dezvoltarea sportului de masă, iar o parte din aceşti participanţi să se regăsească în viitor în activitatea de performanţă. Un număr foarte mare de copii au participat la proiect, peste 200 în toată ţara. Mai întâi am fost la Dej şi apoi la Zărneşti, de unde s-au calificat la turneul final câte două echipe. Mă bucur că am câştigat două categorii cu această ocazie, cea instructorilor şi cea a copiilor, toţi îndrăgostindu-se de acest sport. Îmi doresc să participe aici un număr cât mai mare de copii, iar anul viitor, mare parte din ei să se regăsească în echipele care joacă în Campionatul Naţional. La Mioveni, Consiliul Local şi administraţia locală spijină acest sport, iar locaţiile unde am desfăşurat acest proiect nu au fost alese întîmplător“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină.
Primul pas către performanță
La rândul său, preşedintele CS Dacia, Dumitru Voiculescu, a completat: „Încercăm să promovăm oina, sportul nostru naţional. Am făcut o instruire a copiilor care nu au văzut şi nu au pus mâna niciodată pe mingea de oină. Oina este unul dintre cele mai complexe sporturi. Te activează din toate punctele de vedere, mai ales psihic. Am avut peste 100 de copii participanţi, iar pe mulţi dintre ei sperăm să îi vedem şi la club“, a subliniat acesta.