Home Sport 100 de copii din Mioveni implicaţi în proiectul “Academia Micilor Campioni“

100 de copii din Mioveni implicaţi în proiectul “Academia Micilor Campioni“

de Argeseanul
55 vizualizări

Nicolae Dobre

Nicolae Dobre

În această perioadă se desfăşoară în oraşul  Mioveni un proiect organizat de Federaţia Română de Oină şi intitulat „Academia Micilor Campioni“. Acesta este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului  prin programul Pierre de Coubertin şi prin el se doreşte iniţierea a cît mai multor copii în acest sport. La câteva zile de la demararea proiectului şi înainte de începerea turneului naţional, în data de 27 noiembrie 2013, la Mioveni, Federaţia Română de Oină a organizat o conferinţă de presă cu sprijinul clubului local CS Dacia Mioveni 2012.

Laudați de președinte

oina si ludicus (287)Au participat  preşedintele federaţiei Nicolae Dobre, Dumitru Voiculescu preşedintele C.S Dacia Mioveni 2012, Aurel Costache viceprimarul oraşului Mioveni dar și reprezentanţi ai echipelor din ţară acest proiect şi modalitatea lui de desfăşurare. „Până nu demult, oina reprezenta o necunoscută pentru Mioveni. Acum mă bucur că un grup inimos de oameni prinşi în fenomen sprijină acest sport. Suntem în ultima fază a proiectului, unul extrem de important, prin care se vrea dezvoltarea sportului de masă, iar o parte din a­ceşti participanţi să se regăsească în viitor în activitatea de performanţă. Un număr foarte mare de copii au participat la proiect, peste 200 în toată ţara. Mai întâi am fost la Dej şi apoi la Zărneşti, de unde s-au calificat la turneul final câte două echipe. Mă bucur că am câştigat  două categorii cu această ocazie, cea instructorilor şi cea a copiilor, toţi îndrăgostindu-se de acest sport. Îmi doresc să participe aici un număr cât mai mare de copii, iar anul viitor, mare parte din ei să se regăsească în echipele care joacă în Campionatul Naţional. La Mioveni, Consiliul Local şi administraţia locală spijină acest sport, iar locaţiile unde am desfăşurat acest proiect nu au fost alese întîmplător“, a declarat preşedintele Federa­ţiei Române de Oină.

 Primul pas către performanță

La rândul său, preşedintele CS Dacia, Dumitru  Voiculescu, a completat: „Încercăm să promovăm oina, sportul nostru naţional. Am făcut o instruire  a copiilor care nu au văzut şi nu au pus mâna niciodată pe mingea de oină. Oina este unul dintre cele mai complexe sporturi. Te activează din toate punctele de vedere, mai ales psihic. Am avut peste 100 de copii participanţi, iar pe mulţi dintre ei sperăm să îi vedem şi la club“, a subliniat acesta.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00