200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu. Comemorare la Pitești

Astăzi, la Pitești, cu prilejul comemorării a 200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu, au fost organizate ceremonii militare și religioase. La monumentul lui Tudor Vladimirescu amplasat pe strada Trivale au fost depuse coroane de flori și a fost evocată importanța Revoluţia de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu. Din partea Consiliului Județean Argeș a participat domnul vicepreședinte Adrian Bughiu.

Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.

În Argeș, la Muzeul Golești, Tudor Vladimirescu și-a trăit ultimele zile de libertate, înainte de a fi prins și ucis de eteriști.În cursul acestei săptămâni, instituțiile de cultură ale Consiliului Județean Argeș au organizat sesiuni de comunicări ştiinţifice, expoziţii şi spectacole cultural-artistice, proiecții de film ce au avut ca temă semnificaţia Revoluţiei de la 1821.

Astăzi, 27 mai 2021, la Muzeul Golești continuă seria evenimentelor dedicate împlinirii a 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu. Momente artistice, vizionarea filmului “Tudor, eroul din Vladimir”, vizitarea expoziției “Tudor Vladimirescu, memoria unui patriot român” sunt doar câteva din activitățile care se deruleză la Muzeul Golești, transmite Consiliul Județean Argeș.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.