În timp ce unii chiar se luptă cu un astfel de diagnostic necruțător, neștiind dacă mai au de trăit o zi, o lună, un an, trec prin tratamente grele în urma cărora de cele mai multe ori rămân totuși cu urme care nu se mai pot șterge vreodată, sau, mai rău, nu au bani de tratamente dar nu îndrăznesc să ceară, alții construiesc povești cum că l-ar avea și se folosesc de această minciună GROSOLANĂ pentru a păcăli oamenii impresionați de „drama” pe care, chipurile, o trăiesc ei.

Un astfel de caz vă prezentăm și noi în rândurile care urmează.

Recent, pe pagina de Facebook a unei cunoștințe, a apărut o postare căreia, la o primă vedere nu i-am dat foarte mare atenție, gândindu-mă că este o altă glumă sinistră a cuiva care probabil că se plictisește de prea mult timp liber și cumva trebuie să își facă de lucru într-un fel sau altul.

Totul până astăzi, când, în urmă cu puțin timp, primesc un niște mesaje și ulterior un telefon în legătură cu respectivul caz.

Ceea ce aparent arăta ca o glumă sinistră, este de fapt o poveste care are în spate 11 plângeri înaintate către mai multe secții de Poliție din București și un dosar deschis, plus o anchetă mai veche.

Ce înseamnă toate acestea? Avem de a face cu o situație într-adevăr scandaloasă: furt de bunuri din locuințe, diverse sume de bani împrumutate și neînapoiate, totul pe motiv că „AM CANCER, AM NEVOIE DE BANI PENTRU TRATAMENT!”. La o primă vedere, oricine aude cuvântul ăsta, nu rămâne insensibil, gândindu-se că acea persoană chiar trăiește o dramă, fără a bănui câtuși de puțin, la început, că de fapt nimic din cele spuse ar fi adevărat.

De un astfel de tertip grosolan s-a folosit și DIANA PASCU, o femeie de aproximativ 34 de ani, din Buftea. Aceasta a reușit, inventând povești despre boală, să escrocheze diverse persoane din București, suma adunată ridicându-se la aproximativ 15.000 de euro, pe lângă alte bunuri pe care le-a sustras din locuințele prietenilor la care a mai stat prin București. Cum ajungea să stea la aceștia? Tot prin intermediul poveștilor inventate.

Ce este dureros, în povestea de față? Faptul că respectiva mai sus menționată a profitat inclusiv de bunătatea cuiva care chiar s-a confruntat, în urmă cu ceva timp, cu cancerul și știe ce înseamnă să duci pe picioare zi de zi un astfel de diagnostic. Pe hoața lipsită de orice urmă de scrupule, se pare, însă, că acest aspect nu a interesat-o chiar deloc. Tot s-a bucurat și la cei 200 de lei primiți.

200 de la unul, 600, 1000, 2000, 2500 ș.a.m.d. de la altul,promisiuni de înapoiere a banilor. Totul până în momentul în care oamenii au cam început să intre la bănuieli, la mijloc nefiind doar escrocheria cu banii. Respectiva individă se folosea inclusiv de numele anumitor prieteni, dintre cei păgubiți, evident, în speranța că poate obține anumite favoruri. Ghinion, însă, nu toată lumea este credulă. Unii mai și verifică să vadă cât este de adevărat.

Ce face Poliția, în acest caz, în condițiile în care există plângeri înaintate, un dosar deschis și inclusiv o anchetă mai veche, legată de dispariția unor laptop-uri și a unor sume de bani chiar în ziua de salariu, de la școala din Buftea unde mama pârâtei este profesoară? Răspunsul este atât ilar cât și tragic: SE MIȘCĂ ÎNCET SPRE DELOC, deși se știe despre acea anchetă, deși există acele plângeri.

Întrebată, în mesaje telefonice, de ce nu spune, măcar, ce se întâmplă, femeia susține că toți banii sunt puși în niște plicuri, alături de un laptop, într-un rucsac pe care Poliția îl va găsi după ce ea se va sinucide.

Cine este, totuși, această DIANA PASCU, cunoscută pe Facebook dar și în cercurile cunoscuților, cu pseudonimul BENDIS, cont care ulterior a fost dezactivat, puteți afla și din link-ul de mai jos:

În zilele următoare vom reveni și cu alte detalii, în speranța că se va face lumină și că se va recupera ceva.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here