Home Prima Pagina Agitaţie mare la marginea unui mormânt

Agitaţie mare la marginea unui mormânt

de Dan Badea
73 vizualizări

Cine a spus că după moarte se termină agitaţia? Cine spunea că viaţa trebuie trăită din plin pentru că de odihnă e timp în mormânt? Au greşit cu toţii pentru că nu şi-au imaginat vreodată câtă vâlvă poate să se işte pe marginea unui mormânt vechi, cu „temelii” noi. Este vorba de un mormânt din cimitirul din cartierul Găvana. Respectivul loc de veci este amplasat frumos la poale de pădure, în linişte şi pace, de unde a pierit toată durerea şi întristarea… başca! E tot mai multă de când cu apariţia cimitirului.

Odată cu cimitirul a apărut şi cartierul de vile, şi odată cu cartierul de vile a apărut şi o biserică frumoasă, cimitirul din Găvana fiind în grija preoţilor de la Biserica „Sfânta Maria”.

Unde are omul de trăit, sigur la un moment dat trebuie să i se asigure şi un loc unde să-şi pună capul pentru a-şi dormi somnul cel de veci. Aşa a crezut şi un cetăţean din zonă, care, îngropat acum mai bine de zece ani în cimitirul din Găvana (fiind printre primii „locatari”), a fost scos din groapă de curând pentru ca locul să fie vândut altcuiva, unui mort „mai tânăr” şi mai cu viitor, cel mai probabil. Până aici, toate bune şi frumoase! Nimic neobişnuit. Problema a apărut în momentul în care cel care a cumpărat locul de veci şi alţi câţiva oameni din parohie au început să se plângă că vechiul „locatar” nu ar fi fost scos tocmai cum trebuie din groapă şi că i s-ar cam fi stricat somnul de veci. Pe scurt, ei au acuzat că mormântul a fost profanat, ce a mai rămas din mort, probabil distrus, iar locul revândut altcuiva, că pământul doar nu trebuie să stea, trebuie să producă şi el nişte bani. Locul de veci a fost cumpărat de un anume Spirică Olteanu care a şi început lucrarea la un cavou pe locul respectiv. S-a oprit însă şi a refuzat să mai plătească locul de veci pentru că i-au ajuns la urechi vorbele cum că mortul pe care l-a „deposedat” fără voia lui de locuinţă ar sălăşlui tot prin preajmă, părându-se că osemintele acestuia nu au fost reînhumate după tradiţie.

Urmaşii şi-au mutat mortul

Preotul paroh Marius Dumitrescu spune însă că nici vorbă de vreo profanare sau mutare a vreunui mort fără aprobări şi documente în regulă. Preotul susţine că urmaşii mortului ar fi venit şi ar fi cerut strămutarea mortului lor în altă parte, că osemintele ar fi fost dezgropate şi mutate. „Probabil celor care au cumpărat locul nu le convine că e apă şi că s-a inundat cavoul şi de aia. Ei ar vrea acum să-l schimbe. Oricum, nu a existat nicio profanare, că nu ne-am permite să facem aşa ceva. Familia a venit şi a depus cerere să-l scoată pe cel înmormântat acolo pentru a-l strămuta în altă parte. Oricum nu plătiseră locul niciodată. Cum cel înmormântat a fost mutat în altă parte, locul a rămas al parohiei aşa că el a fost vândut mai departe”, spune preotul Marius Dumitrescu. Că viaţa de după moarte este uneori la fel de scumpă precum cea de pe pământ, mai ales pentru cei rămaşi să suporte cheltuielile, ştim cu toţii, dar că este şi la fel de agitată pentru cei morţi, asta nu cred că se aştepta nimeni.

 

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00