Home Politic ALDE a aprobat lista de candidaturi pentru alegerile europarlamentare

ALDE a aprobat lista de candidaturi pentru alegerile europarlamentare

de Dan Badea
41 vizualizări

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a adoptat miercuri, 27 februarie, lista candidaților pentru alegerile pentru Parlamentul European ce vor avea loc în luna mai a acestui an. Deputatul de Argeș Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE și fost ministru al Energiei se află pe poziția a șasea, în timp ce președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache, secretar de stat în minsterul Energiei, se află pe locul 22. “Așa cum am spus și în conferința de presă de luni, pentru mine este o onoare că ALDE Argeș m-a propus pentru a fi candidat la alegerile europarlamentare. Avem o listă  foarte puternică, avem candidați care au dovedit că au expertiză politică și administrativă. Chiar dacă nu sunt poziționat pe un loc elegibil, pentru mine importantă este experiența la aceste alegeri și, așa cum am spus, voi face tot ceea ce pot pentru ca împreună cu restul colegilor din ALDE Pitești și ALDE Argeș să obținem un rezultat cât mai bun la europarlamentare”, a precizat Robert Tudorache, președintele ALDE Pitești.

Printre candidați se numără și președintele ALDE Cluj, Radu Silaghi Dumitrescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Babeș-Bolyai. Acesta are două doctorate în Chimie şi a coordonat echipa de cercetători care a descoperit în urmă cu câțiva ani, formula sângelui artificial.

“Până la locul 33 se regăsesc președinți de filiale județene și reprezentanți ai organizațiilor ALDE. În cadrul listei, există o repartiție echilibrată între regiunile geografice, în așa fel încât toți alegătorii ALDE să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta interesele în viitorul Parlament European. Criteriile de selecție au vizat în primul rând experienţa profesională şi parcursul profesional. Cineva care vrea să facă politică trebuie să fi demonstrat în domeniul în care lucrează. Al doilea lucru e experienţa politică, adică rezultatele avute în alegerile precedente, stăpânirea unei limbi străine, relaţiile politice la nivel european, proiectul politic propriu. Aceste criterii au fost însoţite de punctaje şi în funcţie de aceste punctaje comisia de evaluare a dat note şi s-a stabilit un clasament”, a precizat președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Primii 10 candidați din lista propusă de ALDE pentru alegerile europene, în ordinea în care se vor regăsi pe liste, sunt următorii:

Norica Nicolai, parlamentar european din partea ALDE;

Daniel Barbu, profesor universitar doctor, fost președinte al Autorității Electorale Permanente și fost ministru al Culturii;

Renate Weber, parlamentar european din partea ALDE;

Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor și fost parlamentar european;

Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, deputat și fost ministru;

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, chestorul Camerei Deputaților și fost ministru al Energiei;

Radu Silaghi Dumitrescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj;

Eusebiu Pistru, deputat, președintele organizației ALDE Arad;

Horia Victor Toma, fost parlamentar și fost primar al municipiului Ploiești;

Tudor – Tim Ionescu, vicepreședinte al organizației de tineret a ALDE, consilier general al Municipiului București

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00