Am testat porțiunea deschisă din primul drum expres din România. Cu cât scurtează timpul de condus de la Pitești la Craiova (video)

Ieri, o echipă ArgesPlus a testat porțiunea deschisă din primul drum expres din România. Porțiunea deschisă, din care cea din dreptul orașului Slatina inaugurată pe data de 28 iulie, face parte din drumul expres Pitești-Craiova, primul de acest fel din România, drum care va finalizat în următorii 2-3 ani! Ca o primă concluzie, este un drum modern, construit ca la carte, fiind de o importanță crucială în transportul de persoane și de mărfuri dinspre Oltenia spre București și, mai departe, către litoralul românesc/portul Constanța. Echipa noastră a făcut și o comparație între varianta clasică, cea care implică traversarea orașelor Slatina și Balș, și cea ocolitoare pe porțiunea de drum expres, cu rolul în prezent de centuri ale celor două orașe. Dacă, urmând varianta clasică, de dimineață, din cartierul piteștean Prundu și până la aeroportul din Craiova am realizat un timp de o oră și 49 de minute, la întors am economisit câteva zeci de minute, deși distanța este ceva mai lungă. De menționat e faptul că, până la inaugurarea acestor porțiuni, de la Pitești la Craiova un șofer pierdea chiar și trei ore. Amănunte în clipul de mai jos:

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 2 Average: 3.5]

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro și realizator al emisiunii Ora Argeșului, aflată în Top 3 al audiențelor din tot ceea ce înseamnă televiziune în anul 2021 fiind a doua cea mai vizionată emisiune din audio-vizualul argeșean. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În 2022, a absolvit un program de masterat în Istoria Românilor la Universitatea din Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.