Home Politic Andrei Gerea: „Fraudă în Parlament! Ordonanţa privind pensiile militarilor a fost adoptată fraudulos!”

Andrei Gerea: „Fraudă în Parlament! Ordonanţa privind pensiile militarilor a fost adoptată fraudulos!”

de Dan Badea
25 vizualizări

Ordonanţa privind recalcularea pensiilor militarilor a fost adoptată ieri, 21 iunie, de plenul Camerei Deputaţilor într-un mod fraudulos, cel puţin cinci deputaţi ai PDL votând la doua cartele. Oficial, legea de adoptare a ordonanţei a obţinut 168 de voturi, cu unul peste minimul necesar pentru trecerea unei legi organice. În realitate, Puterea a avut în sala de plen maximum 163 de parlamentari. Pentru ca legea să treacă, fiind organică, era nevoie de 167 de voturi. Soluţia PDL a fost ca unii deputaţi democrat-liberali să voteze la două cartele, pentru ca în final să iasă numarul necesar de voturi. Cel puţin cinci deputaţi au fost văzuţi votând astfel, deşi e la fel de probabil ca numărul lor să fie mai mare.

Trei dintre aceşti deputaţi au fost filmaţi în timp ce votau la două cartele. Şi în condiţiile în care numai aceştia ar fi votat în mod fraudulos, legea de aprobare a ordonanţei ar fi obţinut, în mod real, cu trei voturi mai puţin, insuficient ca să treacă de Camera Deputaţilor. Doi democrat-liberali au fost surprinşi si filmaţi votând cu două cartele diferite. Este vorba de Dănuţ Liga şi Marius Dugulescu, care apasă butonul de vot la ambele aparate de pe băncile lor.

Nu doar legea de adoptare a ordonanţei privind pensiile militarilor a trecut în mod fraudulos. La fel s-a întâmplat în cazul tuturor legilor organice adoptate marţi.

De subliniat că lucrarile plenului au fost conduse de pedelistul Ioan Oltean, Roberta Anastase aflandu-se în sală, alături de colegii săi.

“Nimic nu ne mai miră. Seria fraudarii voturilor în Camera Deputaţilor continuă. Culmea, vorbim acum tot despre o lege care se referă la pensii, aşa cum s-a întâmplat şi la deja celebrul vot de anul trecut, Roberta Anastase declarând adoptată legea privind sistemul unitar de pensii când în sala de plen nu se aflau mai mult de 90 de parlamentari. E prima oară când cineva îndrăzneşte să-şi bată joc de Armata Română!

PNL va contesta ordonanţa şi la Curtea Constituţională pentru că încalcă principiul neretroactivităţii legii.” a declarat deputatul liberal Andrei Gerea.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00