Home Politic Andrei Gerea: „Perdeaua de fum a remanierii!”

Andrei Gerea: „Perdeaua de fum a remanierii!”

de Dan Badea
54 vizualizări

Stimaţi colegi, Stagiunea teatrului pdl-ist a debutat la început de toamnă cu multă agitaţie, aşa cum ne promisese preşedintele Băsescu, dar şi cu cel mai ieftin scenariu cotrocenist, doar o biată fumigenă refolosită! De la scenele pline de adrenalină, precum cererea demisiei premierului Boc de către suflătorii prezidenţiali, s-a ajuns, în final, aşa cum era în realitate de aşteptat, la o remaniere second-hand, în care tehnocraţii-specialişti din guvernul Boc IV au fost înlocuiţi cu cei mai nesemnificativi oameni culeşi peste noapte, după mai multe zile de scandal, de prin cotloanele marelui partid guvernamental!

Singura trăsătură comună a noilor miniştri învestiţi la foc automat de către preşedintele Băsescu este aceea că  sunt cu toţii parlamentari, dar nu de primă mână, ci proveniţi din zonele de influenţă ale greilor din partid. Ce contează că noii veniţi nu au nici jumătate din pregătirea şi experienţa remaniaţilor şi nu s-au făcut niciodată remarcaţi prin activitatea lor în Parlament şi nici măcar în media prin vreo declaraţie pertinentă, referitoare la domeniile arzătoare pe care le vor conduce de acum încolo?

Altădată preşedintele studia cu mare atenţie mapa profesională a potenţialilor miniştri şi se împotrivea cu vehemenţă oricărei încercări a unui alt premier de a propune un ministru mai mult sau mai puţin calificat, invocând de fiecare dată necesitatea competenţei şi integrităţii acestora şi, mai ales, impactul experienţei lor asupra binelui cetăţenilor!

În prezent, pe domnul Băsescu nu-l mai interesează poporul, ca dovadă graba cu care a ţinut să ia acele decizii de austeritate inventate şi susţinute cu toată încăpăţânarea, până la capăt, de dumnealui, măsuri care se dovedesc acum profund nefolositoare visteriei guvernamentale, tot mai văduvite, în fiecare lună, de multe miliarde de lei la colectare!

Chiar dacă aceste măsuri au fost cele mai grele din toată Europa şi cele mai împovărătoare pentru buzunarele românilor, preşedintele n-a fost mişcat în vreun fel de tăvălugul de consecinţe nefaste asupra celor mai multe familii şi nici n-a ţinut vreo clipă cont de avertizările  noastre  că măririle de taxe şi impozite vor avea efectul invers celui scontat! Demonstraţia nepăsării prezidenţiale şi a incompetenţei guvernelor portocalii se poate traduce printr-o primă consecinţă negativă: deficitul bugetar a crescut cu aproape 2 mld. lei de la aplicarea măsurilor de austeritate fiscală!Acesta a crescut în luna iulie mai mult decât în iunie, în pofida măsurilor de austeritate fiscală adoptate de guvern, care nu au făcut altceva decât să afecteze mediul de afaceri şi să sărăcească populaţia! Dar de ce să-i mai pese preşedintelui dacă ceea ce decide este bine sau rău pentru cetăţeanul român sau pentru economia ţării? Nu mai are de ce! Este evident faptul că, în lipsa unei mize electorale directe, pentru domnul preşedinte Băsescu a devenit primordială doar conservarea dublei sale puteri la vârful partidului portocaliu şi la frâiele guvernului, iar  poporul a rămas la fel de nesemnificativ ca şi noii miniştri pe care acesta i-a învestit fără nicio urmă de împotrivire!

Vă mulţumesc!

Andrei Gerea, Deputat

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00