Home Social Angajații de la Dacia ajută România să… prindă rădăcini

Angajații de la Dacia ajută România să… prindă rădăcini

de Argeseanul
47 vizualizări

Sâmbătă, 16 aprilie 2011, reţeaua de voluntari Dacia a participat, cu 180 de persoane, la acţiunea de plantare a pomilor “România prinde rădăcini”, organizată de Primăria Mioveni pe platoul de la Făget. Peste 17.500 de puieţi au fost plantaţi în cadrul acestei acţiuni, din speciile gorun, stejar şi carpen. “Ne bucură implicarea reţelei de mediu Dacia în acţiunea de împădurire, mai ales că e un demers ce va fi continuat. Am fost foarte impresionaţi de profesionalismul şi buna organizare a echipei Dacia, voluntarii au experienţă în domeniu şi întotdeauna ştiu ce trebuie făcut. Pentru toamna aceasta avem în plan să reîmpădurim 10 hectare în cartierul Racoviţa şi îi aşteptăm din nou alături de noi,” a declarat Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.

Voluntarii Dacia au plantat peste 1.200 puieţi. Împreună cu angajaţii Dacia, au plantat copaci membrii echipei de fotbal CS Mioveni, elevi, profesori şi  reprezentanţi ai companiilor din judeţul Argeş, în total peste 1.000 de oameni. Gheorghe Costache, sef serviciu Sisteme de mediu la Automobile Dacia a declarat că Dacia susţine acţiunile comunităţii locale şi acordă o atenţie deosebită politicilor de mediu, în special în ceea ce priveşte reducerea continuă a impactului activităţilor de pe platformă asupra mediului înconjurător. “Aceasta este doar una dintre acţiunile care fac parte din Programul de Management Mediu Dacia, acţiuni care preced Ziua Mediului, sărbătorită pe 5 iunie,” a completat reprezentantul companiei.

Dacia a organizat în anii trecuţi mai multe acţiuni de ecologizare cu ajutorul reţelei de voluntari, din care fac parte peste 250 salariaţi ai companiei. Printre aceste acţiuni amintim plantarea a 1400 de brazi în spaţiile verzi de pe platformă în 2009 şi 2010, dar şi colectarea a peste 20 tone de deşeuri de pe platformă şi din zonele limitrofe.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00