În cadrul conferinței de astăzi, privind proiectul pentru protejarea Pădurii și a Parcului Trivale, a cam curs cu declarații legate de interesele ascunse pe care unii sau alții le-ar cam avea în ceea ce privește soarta Parcului și a Pădurii Trivale.

După cum bine știm, de foarte mulți ani, ceea ce ar fi trebuit să fie pentru populația orașului o oază de liniște, din păcate este mai mult vândută sau urmează să se mai vândă câte ceva din ea.

Cum s-ar spune, „Trivalea noastră nu mai e a noastră!”, fiind la mâna samsarilor constructori.

Potrivit celor doi consilieri liberali, lovitura puternică se vrea a fi dată chiar de către unul dintre viceprimarii Piteștiului, Sorin Apostoliceanu. Acesta se pare că ar cam vrea să dea o lovitură cetățenilor care acum recent s-au mobilizat în campania de strângere de semnături pentru Pădurea și Parcul Trivale.

Cum așa? Păi uite cam așa: scoțând de l naftalină un proiect cu vârsta trecută bine de a unui școlar de clasa a IV-a, care nu este altceva decât un eșec uitat până în acest moment, chiar acum când mulțime urbei chiar s-a arătat interesată să susțină inițiativa celor doi liberali prezenți în cadrul conferinței de astăzi.

Proiectul de hotărâre introdus „pe grabă”, în ordinea de zi, privind declararea ca rezervație naturală a unei suprafețe de 374 de hectare din Pădurea Trivale este unul, nelegal și a avut doar trei votanți „pentru”: vicele și alți doi consilieri locali. În rest… tăcere, stimabili cetățeni ai urbei!

De ce nelegal? Pentru că, numai și numai Guvernul, poate să instituie o suprafață ca fiind arie protejată, iar asta doar prin HG, fapt care nu s-a petrecut nici acum și nici acum 10 ani.

În tot acest timp, când are loc „bătălia ” sute de hectare au fost date către diverși proprietari, aceștia având mână liberă la defrișat după cum vor ei.

În acest sens, asupra viceprimarului Sorin Apostoliceanu planează acuzația că i-ar proteja de nu se poate pe acei samsari care au terenuri într-o pădure care de fapt ar trebui să fie a noastră, a tuturor și să devină arie protejată sau pădure parc așa cum a și fost gândită, si nu doar 350 de hectare, ci 900.

Înainte de conferința de astăzi, Narcis Sofianu, în calitate de consilier local, a purtat o discuție cu viceprimarul în ideea că poate îl va convinge cumva să retragă de pe ordinea de zi acel proiect care nu este unul legal, dreptul la instituirea de arii protejate aparținând doar Guvernului, prin hotărârile guvernamentale adoptate în acest sens.

Mai multe detalii aflați urmărind materialul video din conferința de astăzi, realizat de noi: https://web.facebook.com/ArgesPlus/videos/2383778885215679/

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here