În primul rând, numele cartierului vine de la originea acelora care au fost primii coborâți din basculantă, imediat după venirea comunismului!

Organizația Mondială a Sănătății a propus ca acest cartier piteștean să fie, în 2018, Capitala Mondială a Geriatriei!

În acest sens, Primăria Municipiului Pitești a făcut o glumă bună denumind un parc în care se plimbă aproape numai octogenari ,,Tineretului’’!

Chuck Norris declară că, în cel mult 50 de ani, își va lua un apartament în cartierul piteștean Craiovei!

Puștanii de școală și de liceu care locuiesc în zonă se laudă la colegi că trăiesc în Războieni, pentru a nu fi luați  cei mai proști din curtea școlii!

Până și conducerea spitalului TBC din oraș a considerat că acest cartier nu este demn de a-ți scuipa plămânii pe străzile lui, așa că instituția medicală a fost desființată!

Școala Generală 11 din cartier este cunoscută pentru trei lucruri nasoale: Gabriela Pendiuc, Dică și Neaga!

Fiind un cartier de boșorogi, până și localul de striptease din zonă și-a redus drastic activitatea, clubul funcționând doar în ziua în care se dau pensiile!

Orice studiu pe populație urbană în  Craiovei este sortit eșecului, deoarece 90% din respondenții de pe străzile cartierului sunt, de fapt, trecători dinspre și înspre stațiile de maxi-taxi de pe traseele de la domiciile lor, de la Rociu, Bradu,  Suseni, Albota, Costești sau Podu Broșteni!

Piața Smârdan din cartier este în catalogul OMS ca fiind locul cu cele mai multe ramuri de Salmonella!

Să le spună cineva locuitorilor din Craiovei că magazinul Kaufland din zonă nu este mall!

În semn de reciprocitate pentru denumirea unui cartier piteștean-Craiovei, primarul Băniei, în urmă cu ani buni, a denumit, vag, o mahala țigănească, Lăpuș-Argeș, în Craiova ,,pitești’’ fiind o înjurătură!

Oamenii din Craiovei sunt forte bisericoși! Pe un fost cinematograf, devenit club de tot felul, s-a pus crucea si s-au pus pe rugaciuni!

 

Facebook Comments
Articolul precedentArgeșul Frumos: 10 lucruri despre orașul Topoloveni!
Articolul următorFAZA ZILEI:Demisie TAROM
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here