În primul rând,  Prundu trezește cele mai multe amintiri tinerilor care au crescut în Pitești, fiind ultimul cartier din oraș pe care l-au văzut în drum spre aeroport…

Deși un cartier lăsat de izbeliște până acum câțiva ani, Prundu a devenit un adevărat hub al Piteștiului, la marginea lui fiind amenajată căcănăria orașului!

Autostrada A1 a fost construită tocmai pentru a fugi mai repede din el!

În semn de respect pentru meseria pe care au avut-o majoritatea locuitorilor din zonă, acest cartier fusese botezat Petrochimiștilor! Dacă ne-am raporta la preocupările lor din ziua de astăzi, nu am putea reproduce aici cum s-ar (re)denumi!

Adevărați iubitori de animale: În Prundu trăiesc 80% din câinii fără stăpân ai Piteștiului și 90% din caii, cu căruțele aferente, din oraș!

Pentru că pe calea ferată din zonă mai trec, încă, două-trei trenuri pe zi, Prundu este supranumit și Giuleștiul Piteștiului!

În Prundu trăiesc mai mulți oameni fără adăpost decât am numărat în Mizerabilii lui Hugo!

Un adevărat cartier muncitoresc! Cel mai bine cotat restaurant este La Marian, iar asta spune totul!

Infrastructură rutieră: strada Lânăriei, care unește cartierul Prundu de Tudor Vladimirescu, este folosită în terapia controlului furiei, după ce aștepți la barieră și 2 ore!

Din păcate, Prundu nu se poate lăuda nici cu vecini cu mult diferiți, Oarja, Tudor Vladimirescu sau Bradu nefiind tocmai Beverly Hills! Cât despre Craiovei, e departe, departe…

Cum, după fiecare ploaie zdravănă străzile din Prundu se inundă, cartierul mai este denumit și Veneția Săracilor.

Timp liber: Singura zonă sigură și recomandată pentru petrecerea timpului liber este hipermarketul Auchan din apropiere!

Personalități: Se știe că clanul Andone a oferit societății românești sportivi de valoare…

În Prundu, ai mai multe șanse să mori după ce cazi într-un șanț de lucrări nesemnalizat decât tăiat de vreun cuțit sau împușcat, așa cum era normal pe vremuri.

CITEȘTE ȘI: Argeșul Frumos-16 lucruri despre Câmpulung-Muscel

 

Facebook Comments

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here