Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, au destructurat, joi, o grupare infracţională care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 4.000.000 de lei Spitalului Judeţean din Piteşti, prin infracţiuni economice, anunță codidianul Adevărul.
Din cercetări a reieşit că, în anul 2012, doi bărbaţi şi o femeie ar fi constituit o grupare infracţională, în scopul delapidării cu consecinţe deosebit de grave Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Unul dintre membrii grupării infracţionale, o femeie, angajată în calitate de contabilă a spitalului respectiv, ar fi completat şi determinat persoanele responsabile din cadrul spitalului, să semneze fără vinovăţie ordine de plată, cu denumirea unor societăţi comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului, însă menţionând codul de identificare fiscală şi contul IBAN al unei alte societăţi comerciale, controlate de grupul infracţional. „În perioada 2012– 2017, contabila ar fi completat 70 de de astfel de ordine de plată, în baza cărora ar fi fost transferaţi 3.988.688 de lei din fondurile spitalului. Imediat după ce banii ar fi fost transferaţi fără drept de spital către contul firmei controlate de grupare, aceştia ar fi fost retraşi în numerar de membrii grupării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, documentele întocmite în fals şi datele din acestea ar fi fost introduse în sistemul electronic de evidenţe contabile a spitalului şi ar fi dus la alterarea în mod grav a evidenţelor şi rezultatelor financiare ale unităţii spitaliceşti, în cauză fiind efectuate cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi perturbarea sistemelor informatice”, se arată într-un comunicat al IGP
„Percheziţiile au avut loc atât în Piteşti, cât şi în Ştefăneşti. În urma acţiunilor au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, iar respectivele persoane se e află la DIICOT, Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri”, a declarat, pentru Adevărul, inspectorul principal Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al IJP Argeş. Este vorba despre Amalia Dumitraşcu, economista care ar fi completat şi determinat persoanele responsabile din cadrul spitalului, să semneze ordine de plată, cu denumirea unor societăţi comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului, cu men’ionarea codului de identificare fiscală şi contului IBAN al unei alte societăţi comerciale (SC Rivetex) şi cei doi administratori ai firmei Rivetex, Nicolae Iordache şi Cătălin Iordache.