Iata, un nou scandal in PSD, dar care depaseste cu mult frictiunile interne grave, delatiunile mai mult sau mai putin vulgare, lupta pentru putere. Darius Valcov, consilier al primului-ministru – un personaj controversat -, dar sustinut ulterior de Codrin Stefanescu in calitatea lui secretar general adjunct al PSD, sustin ca Comisia Europeana vor sa impuna Romaniei sa construiasca din fonduri europene spitale regionale la preturi impuse. Spun acestia ca CE a evaluat un astfel de spital la suma de aproximativ 500 milioane de euro. Tot ei sustin ca, din pret face parte si consultanta europeana, care ar fi undeva la 120 de milioane de euro per spital! Din contra, in numele Guvernului, Valcov afirma raspicat ca, de fapt, cu 500 de milioane de euro s-ar putea construi 3 SPITALE, referinta fiind SPITALELE DE FOARTE BUNA CALITATE CONSTRUITE IN TURCIA, CARE A CHELTUIT CAM 100 DE MILIOANE PER SPITAL!

EXTREM DE IMPORTANT, VIORICA DANCILA – IN CALITATEA EI DE PRIM-MINISTRU – NU A INFIRMAT INFORMATIA DATA DE VALCOV! Fiind vorba despre o chestiune oficiala de stat, iar nu de partid, pozitia premierului – cat de contestat ar fi el – nu face decat SA-I DEA DREPTATE LUI VALCOV. Pentru ca aceste date, informatii sunt oficiale si pot fi verificate.

De aceea, spune Valcov, este de preferat ca investitiile sa se faca prin PARTENERIATUL PUBLIC-PRIVAT, situatie in care s-ar plati pretul corect – de trei ori mai mic, banii de la UE, chiar daca sunt aparent „gratis”, fiind suportati tot de catre romani.

La dezvaluirile lui Valcov in numele Guvernului Romaniei, a reactionat extrem de agresiv CORINA CRETU, COMISAR EUROPEAN IN MATERIE, acuzandu-l ca MINTE! Ca este anti-european, ca pune in primejdie pozitia Romaniei in UE, cu toate acuzatiile implicite de nationalism, extremism, populism etc.

Dincolo de aceste acuzatii de o gravitate extrema din ambele parti TREBUIE SA STIM ADEVARUL. Este adevarat ca Romania practic PLATESTE TRIBUT LA UE, CARE DE FAPT SPALA NISTE BANI SUB PRETEXTUL FONDURILOR EUROPENE PE CARE SI LE INTOARCE IN CONTURILE UNOR CONSULTANTI? Aceasta ar fi coruptie institutionalizata si ar trebuie sa se faca imediat arestari la nivelul Comisiei Europene, care s-ar dovedi un organism mafiot. Pentru ca banii de la UE sunt bani ai cetatenilor europeni, ai statelor contributoare – inclusiv Romania, iar nu ai lui Juncker, Timmermans sau… Corina Cretu! E adevarat ca se platesc contracte de consultanta pe sute de milioane de euro? In ce consta consultanta? Cine sunt cei care iau banii? Ce fac cu ei? Oricum, asemenea sume de consultanta reprezinta clar spalare de bani si mita!

Daca Guvernul Romaniei MINTE, atunci Viorica Dancila trebuie sa demisioneze si, impreuna cu Valcov SA FIE EI CERCETATI PENAL SI BAGATI LA PUSCARIE! Pentru ca, inseamna, pe de o parte, ca induc in eroare cetatenii, pe de alta parte, pe buna dreptate compromit interesele Romaniei in cadrul UE!

Solicit constituirea unei COMISII DE ANCHETA PARLAMENTARA CARE SA CLARIFICE ACEASTA SITUATIE IN MOD TRANSPARENT. Sa vina acolo si Valcov, si Dancila, alti oficiali din Guvern, dar si Corina Cretu, CU ACTELE PE MASA! Este vorba despre banii romanilor. Se va sti si daca in cei multi ani care au trecut de la aderare, ROMANIA A FOST TRANSFORMATA INTR-O VACA DE MULS DE CATRE CERCURILE OLIGARHICE DE LA BRUXELLES sau DACA DOAR GUVERNELE DE LA BUCURESTI AU FOST INCOMPETENTE SI CORUPTE! Aici, da, DNA TREBUIE SA INTERVINA, INDIFERENT DE PERSOANE, ROMANI SAU STRAINI! PANA LA DUMNEZEU!
Președinte PNTCD
Aurelian Pavelescu

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here