Guvernul Dăncilă-Dragnea vrea să meargă mai departe cu legea pensiilor, o lege foarte importantă, dar cu multe aspecte care nu sunt în favoarea cetățenilor.

”Legea pensiilor trebuie să intre în vigoare, cu toate majorările, de la 1 ianuarie 2019, nu trebuie să așteptăm până în anul 2021! Trebuie să fim corecți cu cei peste 5 milioane de pensionari și să beneficieze de măriri cât mai curând posibil. Dacă sunt bani la buget, de ce trebuie să așteptăm până în 2021?

             Tocmai de aceea, colegii deputați din PRO România au depus un amendament pentru ca toate majorările prevăzute de lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, precizează Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

”Cetățenii au nevoie de majorări în prezent, pentru că acum sunt creșteri de prețuri. În cazul în care Guvernul Dăncilă-Dragnea nu face tot posibilul pentru ca toate majorările promise de legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, există un singur motiv: nu sunt bani! Iar dacă nu sunt bani, iată soluția: suspendarea pentru 1 an a subvenției primite de partide și utilizarea fondurilor pentru plata pensiilor. Asta propune PRO România pentru ca cetățenii să beneficieze de majorările promise.

            PSD a primit doar în luna septembrie 35 de milioane de lei, iar PNL – 16 milioane. Suma totală pentru 2018 plătită partidelor este de 190 de milioane de lei. Nu mai puțin de 300.000 de pensii minine ar fi putut fi acordate din această sumă”, susține Bogdan Ivan, vicepreședinte al PRO România.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here