Home Prima Pagina SPECIAL! Cazul Nicolescu trage la „ocnă” şi greii din construcţii: Dobre, Axinte, Vişoiu şi Cantu!

SPECIAL! Cazul Nicolescu trage la „ocnă” şi greii din construcţii: Dobre, Axinte, Vişoiu şi Cantu!

de Dan Badea
145 vizualizări

Firma de casă a PSD Argeş, Zeus S.A., pare a fi aceea care a condus la arestarea lui Constantin Nicolescu. Conform motivării sentinţei Tribunalului Piteşti, care a hotărât arestarea preventivă a lui Nicolescu pentru 29 de zile, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş ar fi favorizat obţinerea de către firma Zeus, patronată de magnatul piteştean Gheorghe Dobre, a 10 lucrări de reabilitare a unor obiective de infrastructură. Conform procurorilor DNA, aceste lucrări s-ar fi făcut pe baza unei documentaţii false. Miercuri, Curtea de Apel Piteşti va judeca recursul avocaţilor lui Constantin Nicolescu împotriva hotărârii de arestare preventivă, emisă de tribunal.

Zeus, firma de casă a PSD

Zeus S.A. este firma patronată de Gheorghe Dobre, care a fost şi el audiat de DNA în cazul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Nicolescu este acuzat de corupţie, după ce a accesat un program de finanţare nerambursabilă pe fonduri europene, în valoare de aproape un million de euro. Suma a fost destinată, pe baza unei documentaţii false, pentru reabilitarea a patru şcoli din judeţul Argeş. DNA susţine că accesarea fondurilor s-a făcut prin menţionarea, în cererea de finanţare, a unui document inexistent, iar compania care a reabilitat aceste şcoli a fost Zeus.

Conform Hotnews.ro, două din cele zece contracte obţinute de Zeus S.A. pentru construcţia de blocuri ANL în valoare de 3 milioane de euro au fost acordate ilegal, restul contractelor în valoare de 7 milioane de euro fiind date în perioada 2008 – decembrie 2009, când ministerul a fost condus de democrat-liberalul Vasile Blaga.

Aceeaşi companie apare şi în dosarul de corupţie Trofeul Calităţii în care este judecat liderul PSD Adrian Năstase. Acesta a fost trimis de către DNA în judecată, pe 20 ianuarie 2009,  sub acuzaţia că în 2004 s-ar fi folosit de „influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid’” în organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calităţii în construcţii” cu scopul strângerii unor sume de bani pentru campania electorală prezidentială la care urma să participe.

„Contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente, atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se află în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului,” se arată în rechizitoriul DNA.

De-a lungul timpului, Zeus SA a fost „favorita” pentru o bună parte din lucrările pe bani publici din Argeş. În anul 2008, jumătate dintre lucrările de modernizare a centrului Piteştiului au fost făcute de Zeus. De asemenea, fântâna cântătoare din centrul Piteştiului a fost montată de aceeaşi firmă. Zeus a fost beneficiara unor contracte de peste 10 milioane de euro, pentru lucrări de introducere de apă şi canalizare în câteva dintre comunele argeşene. Gheorghe Dobre nu a rămas dator pentru aceste „cadouri”, aşa că a sponsorizat cu generozitate canpaniile electorale din 2004 şi 2008.

Care firme de casă intră în „hora” DNA

Firma Zeus este doar una dintre firmele de casă ale PSD. De-a lungul anilor, şi alte firme piteştene au fost parte din dosare instrumentate de DIICOT, apoi de DNA, deşi, până în acest moment, niciuna nu a fost citată într-un caz de amploare, cum ar fi cel al lui Nicolescu. Conform unor surse, şi alte firme ar fi în vizorul DNA, pentru uşurinţa cu care au obţinut lucrări  importante pe bani publici. Este vorba de firma Argecom, care aparţine controversatului om de afaceri Gheorghe Axinte, de Conarg, care aparţine lui Valentin Vişoiu, sau de firma Apartamentul, a numitului Ion Cantu, o „abonată” a lucrărilor Primăriei Piteşti, în ultimii ani.

Facebook Comentarii

4 comentarii

Florin 2 februarie 2011 - 17:40

Mài domnule ziarist, nu te cunosc, dar am impresia cà faci parte din garnitura lui càtusà portocalie. Cine iti permite tie sà iti dai cu pàrerea cà Nicolescu nu a fàcut licitatii. Poate sà fi concurat si zece firme, a cistigat cea care a oferit pretul cel mai mic. Asa cà domnule dragà, lasàte de ziaristicà si apucàte de muls vaci, ca sà tragi concluzia cum este cu licitatia.

Răspunde
bestman 3 februarie 2011 - 15:49

Mai domnule Florin, mentalitatea ta e anacronica iar cei ce gastiga in Romania prin oferta cu pretul celmai “mic” , anexeaza pe parcurs mii de anexe ” legale” de se duce tara asta dea dura de tot ! Deci ciocul mic la portocaliu, rosu, negri , toti sunt o apa si un pamant. Dar te asigur ca acest Valentin Visoiu este un escroc evazionist, dosarul se instrumenteaza si daca DNA sau DIICOT-ul il agata pentru evaziune repetata sa faca tata infarct si pa ! Cum de nu face unul infarct cand fura sau inseala la greu ????? Hai , te rog domnule Florin : ciocul mic !!!!

Răspunde

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00