Cehia ridică starea de alertă

Parlamentul ceh a votat împotriva prelungirii stării de alertă, care va fi ridicată începând de astăzi. Din cei 106 membri ai parlamentului prezenți, doar 48 au votat pentru prelungire, ceea ce ar autoriza guvernul să desfășoarele forțele armate sau pompierii și să țină majoritate afacerilor închise.

Partidele din opoziție au argumentat că izolarea nu a limitat răspândirea virsului și au acuzat guvernul că nu au luat suficiente măsuri pentru a susține afacerile afectate de criza sanitară. Pe de altă parte, Ministrul Sănătății, Jan Blatny, a avertizat că situația epidemiologică se poate înrăutăți în mai puțin de două săptămâni și va lovi și mai greu sistemul sanitar, deja foarte aglomerat.

Un sondaj realizat recent a dezvăluit că în Cehia gradul de scepticism în ceea ce privește pandemia este unul ridicat și că mai puțin de jumătate dintre cehi ar sta acasă dacă ar avea simptome specifice COVID-19.

Sursa: euronews.com

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.