Comorbiditățile în rândul celor diagnisticați cu noul coronavirus. Procentul celor care au decedat

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat raportul săptămânal cu date raportate până la 24 ianuarie, referitoare la cazurile de COVID-19, decesele și comorbiditățile celor diagnisticați cu noul coronavirus. Potrivit acestui raport, 95,1 % dintre persoanele decedate, după ce au contactat virusul SARS-COV-2, aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

În ceea ce privește grupa de vârstă, 85% dintre decese au fost înregistrate în rândul persoanelor de peste 60 de ani. De asemenea, 60% din decese au fost la bărbați. Referitor la cazurile cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale, 1 din 66 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. Legat de zone, în săptămâna 18 – 24 ianuarie 2021, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Timiș, Cluj, Ilfov si Iași. 35% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Constanta, Suceava, Maramureș si Timiș.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.