Având în vedere doleanțele cetățenilor exprimate în cadrul campaniei de consultare a piteștenilor „Consilierul de pe strada ta”, consilierul local ALDE Ionuț Zidaru, susținut de echipa de consilieri ALDE Pitești, a promovat în Consiliul Local o modificare a regulamentului de tăiere și toaletare a arborilor și arbuștilor de pe domeniul public și privat din municipiu. Astfel, conform modificărilor adoptate, „SC Salpitflor Green SA va proceda, cu prioritate, la tăierile definitive și/sau la tăierile de întreținere și/sau corecție a arborilor și arbuștilor identificați ca reprezentând un risc de producere a unor accidente care se pot solda cu victime și/sau pagube materiale. (….) Executarea tăierilor de întreținere și de corecție a arborilor și arbuștilor se va face de către echipele de intervenție, pe cât posibil, în toată zona sau în tot cartierul pentru care există cereri avizate de către comisie, indiferent de data cererilor și a adoptării de către comisie”.

„Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut alături de colegii mei din ALDE cu piteștenii, aceștia s-au plâns în mai multe rânduri de perioada de timp îndelungată în care se fac tăierile sau toaletările arborilor aflați pe domeniul public și privat, precum și de modul de rezolvare a solicitărilor depuse. Am considerat că era nevoie să venim cu această modificare pentru că actualul regulament nu există o prevedere clară care să prezinte modul de soluționare al cererilor de tăiere sau toaletare după avizul Comisiei.

Cred că este important că și consilierii locali de la celelalte partide au înțeles că acest aspect trebuie reglementat. Dovedim astfel că prin acțiunea Consilierul de pe strada ta încercăm să îmbunătățim calitatea de zi cu zi a traiului piteștenilor”, a menționat consilierul local ALDE Ionuț Zidaru.

Tot ca urmare a consultării piteștenilor în cadrul campaniei „Consilierul de pe strada ta”, Daniel Florea a propus constituirea unei comisii pentru elaborarea unui regulament de ordine interioară și a unui contract cadru de închiriere pentru locuințele sociale din oraș. Consilierul local ALDE a susținut că administrația locală a investit din bani publici reabilitarea clădirilor unde sunt locuințe sociale, motiv pentru care ar trebui să existe și reguli prin care cei care nu își plătesc chiria sau care nu se comportă civilizat, având în vedere numărul mare de scandaluri produse în respectivele zone. „Nu avem nimic cu oamenii onești care trebuie ajutați de societate. Credem însă că cei care primesc acest sprijin trebuie să înțeleagă atât importanța economică a gestului, cât și importanța morală, socială. Cetățenii, dar și rapoartele instituțiilor au arătat un nivel ridicat al faptelor antisociale în zona acestor blocuri unde sunt locuințe sociale. Cred că cetățenii trebuie protejați de elementele antisociale pentru a crește nivelu de siguranță”, a subliniat consilierul local ALDE Daniel Florea.

Facebook Comments
Articolul precedentO LUNĂ DE TEATRU, LA MIOVENI. LUAȚI-VĂ BILETE DIN TIMP!
Articolul următorLa 80 de ani doarme într-un grajd! (video)
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here