Home Politic Constantin Nicolescu: „Merg cu inima deschisă în faţa justiţiei!”

Constantin Nicolescu: „Merg cu inima deschisă în faţa justiţiei!”

de Argeseanul
74 vizualizări

Preşedintele Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, a remis un comunicat de presă, referitor la trimiterea sa în judecată. Acesta mulțumește tuturor celor care au fost alături de Domnia Sa în tot acest timp. ba chiar și justiției pe care a decis să fie judecat în libertate.

„Sunt convins că aţi luat deja cu toţii cunoştinţă de faptul că procurorii DNA au trimis în judecată dosarul în care sunt inculpat.
Speculaţii pe marginea acestui dosar s-au făcut foarte multe şi cred că aţi constatat cu toţii că nu eu am fost persoana interesată în alimentarea acestor comentarii.
Nu doresc să fac nicio speculaţie cu privire la dimensiunea care se doreşte să se dea acestei speţe şi nu cred că numărul de dosare sau numărul de file de documentaţii tehnice, acte contabile, adrese etc., conţinute în argumentaţiile procurorilor are vreo relevanţă.
Aş vrea doar să fac câteva precizări şi să-mi formulez câteva poziţii pe care le consider necesare în această fază de final de cercetare din partea procuraturii şi de început de judecată.


•    În primul rând, nu cred că mai are cineva vreo îndoială că ne aflăm în faţa unui dosar eminamente politic. Un dosar fabricat de la cap la coadă la comandă politică, având ca unic scop să-l discrediteze, pe plan local, naţional şi internaţional, pe omul politic Constantin Nicolescu. Scopul este acela de a schimba în mod abuziv votul şi mandatul pe care argeşenii l-au acordat unui om şi unei echipe politice şi de a trece destinele judeţului în alte mâini, care nu au nimic în comun cu Argeşul şi cu argeşenii.

•    Doresc să mulţumesc Justiţiei, care s-a dovedit imparţială şi care mi-a acordat şansa de a mă putea apăra în libertate. Subliniez faptul că decizia de a fi judecat în libertate, pronunţată cu unanimitate de judecătorii Curţii de Apel Piteşti, a avut la bază exclusiv argumente juridice şi nu medicale.

•    Mulţumesc medicilor şi echipelor medicale care m-au readus la viaţă şi datorită cărora am supravieţuit celei mai grele încercări din viaţă. Multumesc de asemenea familiei mele şi argeşenilor, pe care i-am simţit aproape şi care mi-au transmis mesaje de încurajare şi susţinere.

•    Mulţumesc ziariştilor care au tratat cu echidistanţă subiectul.

•    Vreau să-i asigur pe toţi argeşenii că, în calitatea mea de preşedinte ales al Consiliului Judeţean, nu am făcut altceva decât să continui munca susţinută, de peste 40 de ani, în slujba judeţului. Nu am făcut nimic în folos personal şi nu am prejudiciat cu absolut nimic comunitatea. Provin dintr-o familie numeroasă, cu 11 fraţi, nu am obţinut nimic în viaţă cu uşurinţă, ci cu mult efort, şi am învăţat, încă din copilărie, respectul faţă de semeni şi preţuirea muncii.

•    În calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş nu am acţionat arbitrar sau după bunul meu plac, ci am dus la îndeplinire hotărâri ale Consiliului Judeţean, format din 37 de consilieri, de toate culorile politice. Din postura de conducător al aparatului executiv al consiliului judeţean nu am făcut altceva decât să pun în aplicare ad litteram hotărârile consiliului, aşa cum legea administraţiei publice locale statuează, asigurând  respectarea prevederilor Constituţiei, punerea în aplicare a legilor, a decretelor Preşedintelui României, a hotărârilor şi ordonanţelor Guvernului şi hotărârilor Consiliului judeţean.

•    De asemenea, în scopul realizării obiectivelor imperios necesare  dezvoltării  economice şi bunăstării sociale ale judeţului Argeş, am  avut privilegiul şi onoarea, doar să coordonez, aşa cum şi legea prevede, activitatea consiliilor locale, cu toată buna credinţă a unui om, respectând principiul autonomiei locale şi evitând amestecul de orice fel în chestiunile de ordin intern ale comunităţilor locale.
•    Nu doresc să fac niciun fel de comentarii pe dosar sau pe elemente din dosar şi consider că, în cele peste trei luni scurse de la hotărârea Curţii de Apel, am demonstrat fără dubii că nu am încercat să obstrucţionez în niciun fel ancheta şi nu doresc să influenţez martorii sau magistraţii. Sunt un om onest, cu frică de Dumnezeu, aflat pentru prima oară în viaţă în postura de a răspunde în faţa justiţiei.

•    Îmi exprim încă o dată deplina încredere pe care o am în justiţie, în faţa căreia vin cu inima deschisă, şi sunt convins că magistraţii care vor da soluţia în acest dosar vor judeca doar pe lege, probe şi fapte, fără a fi influenţaţi în niciun fel de alte elemente.

•    Pe locuitorii Argeşului vreau să-i asigur încă o dată de respectul, preţuirea şi devotamentul meu. Vreau să-i asigur că nu am acţionat niciodată decât în folosul judeţului şi pentru binele cetăţenilor lui.  Am fost şi voi rămâne în slujba Argeşului, pentru că iubesc acest judeţ. Am fost, sunt şi voi rămâne aici, eu şi familia mea. Nimeni şi nimic nu va putea distruge vreodată legătura sufletească pe care o am cu Argeşul, legătură care este mai presus de politică şi de orice alt interes material. Am reprezentat cu demnitate şi cinste Argeşul, de care am fost şi voi fi mereu mândru şi pe cetăţenii acestuia, în faţa cărora m-am prezentat demn şi corect,  atât pe plan intern cât şi pe plan extern.”

Cu deosebit respect, pentru toţi argeşenii,
Constantin Nicolescu

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00