Home Politic Cornel Lazăr: „PDL atentează la sănătatea naţională!”

Cornel Lazăr: „PDL atentează la sănătatea naţională!”

de Dan Badea
27 vizualizări

După ce a lovit la temelie sistemul de educaţie, după ce a pus pe brânci economia naţională şi după ce a adus cetăţenii în pragul cel mai de jos al sărăciei, Guvernul PDL se pregăteşte să mai tulbure puternic un sector care oricum nu a scăpat de furia tăierilor de tot felul. Este vorba de sistemul de sănătate. Astfel, PDL atentează la sănătatea naţională doar pentru a da bine în cifrele raportate către FMI, timp în care miliarde de euro care ar putea fi atrase de la Uniunea Europeană pe proiecte viabile sunt nefolosite.

Se ştie ce drame a declanşat în Argeş decizia Guvernului de a închide unele unităţi medicale cu statut de spital şi de a le transforma în centre pentru bătrâni. Patru spitale care erau singura speranţă pentru oameni nevoiaşi din zone precum Mozăceni au fost scoase din circuit dintr-un condei, fără niciun temei, fără nicio analiză, doar pentru a reduce pe hârtie nişte costuri. Care costuri au fost transferate apoi în cârca autorităţilor judeţene care vor trebui să dea bani pentru a transforma spitalele respective în cămine pentru bătrâni. Dacă nu ar fi intervenit la timp autorităţile judeţului, atunci nu ar fi existat nici măcar câteva unităţi de primire urgenţe!

Ce vor să facă acum guvernanţii? Să mai taie nişte paturi din spitale. Dacă în 2011 au tăiat finanţarea pentru peste 5.500 de paturi din spitale din toată ţara, inclusiv din Argeş, iată că pentru la anul au în plan o altă măsură cinică de acest tip: vor să taie alte peste 3.000 de paturi!

Este clar că asistăm, în numele menţinerii în limitele unui deficit negociat cu FMI, la un plan mai degrabă de exterminare decât la unul de austeritate! Prin tăierile de finanţări repetate şi absurde dictate în toate domeniile de activitate, dar mai ales în sănătate, guvernanţii PDL şi aliaţii lor pun în pericol populaţia în loc să vină în sprijinul ei.

Scopul măsurilor acestor incompetenţi nu este decât unul singur: să sărăcească atât de mult populaţia, încât să poată manevra voturile la alegeri cum vor. Dacă nu vor fi opriţi cât mai repede, vor provoca un adevărat genocid într-o ţară sărăcită şi înnebunită de cinismul unor oameni care trăiesc în lux, în special pe bani publici, şi pentru care scopul scuză mijloacele…

Preşedinte PC Argeş

Ion Cornel Lazăr

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00