Home Economic Dacia Logan, locul II în clasamentul “Legende pe roţi” pentru perioada 2000 – 2010

Dacia Logan, locul II în clasamentul “Legende pe roţi” pentru perioada 2000 – 2010

de Dan Badea
28 vizualizări

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt a fost anunţat clasamentul final al competiţiei “Legende pe roţi”, organizată de Automotive News Europe şi MSX International.

Concursul, desfăşurat on-line, a inclus 14 secţiuni, fiecare acoperind câte o etapă din istoria automobilului. Clasamentul pentru fiecare perioadă a fost realizat în urma voturilor a peste 100 000 de participanţi, care au avut de ales între 10 modele preselectate de un grup de specialişti în domeniul auto.

Dacia Logan s-a clasat pe locul secund în topul modelelor care au marcat primul deceniu al secolului XXI. În clasamentul pentru anii 2000 – 2010, Dacia Logan a fost depăşită doar de Mercedes Benz SLS în timp ce locul al treilea a fost ocupat de modelul electric Tesla Roadster.

Lansată pe piaţă în anul 2004, Dacia Logan a revoluţionat piaţa auto, oferind un raport preţ / prestaţii/ spaţiu interior fără egal. Disponibilă la început într-o singură versiune de caroserie, cu două motorizări pe benzină, Dacia Logan a dat naştere unei adevărate familii de modele, care cuprinde, alături de berlina tricorp, un break, o furgonetă şi un pick-up.

De-a lungul anilor, modelul s-a afirmat ca un veritabil succes la export, fiind comercializat în 46 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, dar şi în unele pieţe din America şi zona Oceanului Indian sau Pacific. Totodată, Dacia Logan este, de opt ani consecutiv, cel mai vândut model de pe piaţa auto din România.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00