Home Editorial Dan Badea: „Va fi un an mai bun doar dacă vom fi mai buni!”

Dan Badea: „Va fi un an mai bun doar dacă vom fi mai buni!”

de Dan Badea
139 vizualizări

De câteva zile suntem în 2011… Dacă ar fi să ne luăm după Antenele lui Felix sau după Realitatea lui Nuş, acest an va fi un dezastru mare, o adevărată apocalipsă anticipată (suntem ghinioniştii ghinioniştilor: nu o vom apuca pe aia  „adevărată”, din noiembrie 2012). Bătrânii vor muri de foame mai rău decât în perioadele secetoase din Evul Mediu, în timp ce bugetarii se vor lupta cu inaniţia prin spatele ghişeelor. Vom avea ger şi facturi mari la întreţinere până la mijlocul primăverii, iar numărul de sinucideri, inclusiv aruncatul în stilul liber de la vreun balcon al Parlamentului, va fi în continuă creştere. Şi, dacă nu v-aţi dat seama, pentru cele mai multe dintre nenorocirile din lume este vinovat Băsescu, chiar şi pentru reapariţia bolii Ebola în Africa.

Anul 2011 va fi mai bun doar dacă fiecare dintre noi va fi mai muncitor, mai responsabil. Fără a face apologia vreunui partid, indiferent ce grup s–ar fi aflat la conducerea României, rezultatele lui ar fi fost cel puţin la fel de „spectaculoase” ca ale coaliţiei PDL-UNPR-UDMR. Irlanda este aproape de colapsul economic, Italia, Spania şi Portugalia nu se simt bine nici ele, Grecia se află într-o criză profundă de peste doi ani, Ungaria dă şi ea semne de oboseală… Toate aceste ţări au datorii din produsul intern brut care ajung şi la 150% (adică munca pe un an şi jumătate a lucrătorilor din ţările respective), în timp ce România abia ajunge la 25%. Ne putem împrumuta în continuare, dar pe termen mediu şi lung nu ne va fi deloc bine. Deci, în condiţiile în care ţări cu economii puternice, nu cu o glumă proastă, ca a noastră, strâng cureaua, se găsesc câţiva politruci şi ANALişti de la Realitatea sau Felix TV să ne spună că, în lipsa guvernării portocalii, în România ar fi curs lapte şi miere.

Va fi un an mai bun dacă vom fi mai buni… Dincolo de efectele crizei, vom fi mai bogaţi, material şi spiritual, dacă vom transcende stadiul de adunătură de indivizi şi vom ajunge o comunitate, o naţiune adevărată, unde respectul reciproc şi responsabilitatea socială vor deveni litere de lege. Cum în istoria noastră de puţine ori s-a întâmplat acest lucru, poate că anul 2011 va fi altfel decât ultimii douăzeci, cel puţin. Nu e rău ca, la început de an, să fim puţin mai optimişti.

Facebook Comentarii

4 comentarii

ven 8 ianuarie 2011 - 21:11

Corect. Felicitari domnule Badea pentru aceste indrumari si sfaturi, ce-i drept evidente. Trebuie sa fim mai buni, pana la urma, nu culoarea partidelor de guvernamant ne schimba caracterul.

Un an nou mai bun, mai prosper, si mai depolitizat daca se poate!

Răspunde
Dan Badea 9 ianuarie 2011 - 11:21

Multumesc, Ven!

Răspunde
Românescu 10 ianuarie 2011 - 13:33

Exact asta se vehiculeaza tot timpul: daca erau aia era mai asa, daca era ales ala era altfel blabla. Romanii sunt inca prostiti bine de tv si nu vad ceva ce sub nasul nostru – faptul ca toti politicienii, toate partidele actuale sunt la fel!

Redresarea tarii n-o sa vina in niciun caz de la specimenele astea ci de la noi, romanii de rand.

Răspunde

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00