badeaÎn anul 1956, mii de studenţi unguri au spus ,,Adio URSS!’’  şi s-au răsculat  împotriva comunismului.

Sătui de conducerea lui Mátyás Rákosi, studenții au declanșat o demonstrație pașnică, care s-a transformat în revoluție violentă, sfârșită printr-un masacru comis de trupele sovietice în 10 – 11 noiembrie 1956. Pierderile de vieți s-au estimat la circa 2.500 maghiari și 700 soldați sovietici; alți aproximativ 200.000 de locuitori au părăsit Ungaria, refugiindu-se în Occident. (sursa:wikipedia).

Mii de studenţi români, fie ei din Iaşi, Timişoara sau Bucureşti, au ajuns să facă puşcărie doar pentru că şi-au susţinut colegii budapestani. La aproape 60 de ani după acest act, un cetăţean al României, etnic maghiar, a considerat că îşi poate depăşi gena şi să încerce să îşi asasineze conaţionalii!

În decembrie 1989,  budapestanele metode şi simboluri  aveau să facă furori de nedescris, cu ocazia loviturii de stat, la Timişoara! Aia din România, cu aceleaşi metode, inclusiv decuparea infamei steme de pe drapel! Oficial, şi atunci a fost o revoltă populară! Tot istoria asta oficială ne aduce aminte că,  de la evacuarea unui pastor protestant maghiar, cetăţean care s-a dovedit, cel puţin până acum, unul nu prea iubitor de valahi pe meleaguri transilvănene şi bănăţene, s-a pornit marea revoluţie! Deci, de aici se duc dracului argumentele aşa-zisei revoluţii române!

Cu toate astea, sincer, i-am apreciat pe secui pentru modul cum încearcă să mai facă căcatul praf prin comunităţile lor, comunităţi răvăşite de sărăcie, de corupţie UDMR şi de parazitism dus pe spinarea nu regatului milenar, ci republicii semiseculare de la Bucureşti! Deocamdată, Bucureştiul alimentează cu bani aşa-zisul ţinut secuiesc, nu ăia cu mustaţă pe noi!

Păcat, chiar păcat, ca un naţionalist valah l-aş fi dat exemplu pe Viktor Orban ! Îmi place atitudinea lui cu adevărat europeană, însă mi se pare o mojicie fără precedent să susţii, să aperi nişte monştri care îşi urăsc vecinii români, pe unii care  ar băga bombe în biserici româneşti şi ar omorî oameni! Ca simplu jurnalist, îi atenţionez pe domnii de la BUDAPESTA că, în ciuda faptului că sunt tare deseori doar în tastatură, pot fi un vaşnic român care pot cuceri flancul estic al Budapeste cu doar 2000 de infanteriştii! Şi, de data asta, nu mai am opinci precum străbunicii mei! Am evoluat ca naţiune, avem bocanci mai grei decât voi, leprelor!

Păcat de sângele acelor copii, din 1956:

Facebook Comments
Articolul precedentZiua Naţională. Un atentat terorist a fost dejucat în inima României!
Articolul următorFAZA ZILEI:Bomba sexi din secuime
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

2 COMENTARII

  1. laso bakta dane ca nu esti mai prejos decat ei si tu te pretezi la niste chestii ,sa nu mai fim ipocritii si cinici ,ca nici tu nu ai cuvant ,vezi ca baietii sunt cu ochii pe tiine .

  2. Tinand cont ca mai sus era un editorial cu un puternic iz nationalist (nici nu avea cum fi altfel, data fiind situatia grava din acea zi, cand a fost evitat un atentat cu posibile urmari tragice) ne bucuram ca si DNA se intereseaza de noi! Cat despre corpul comentariului, treaba cu ipocrizia e falsa, niciodata nu m-am dat ceea ce nu sunt, toata viata mea, modul cum gandesc, ce scriu sunt pe FB, site si blog. Cat despre cinism? Probabil sunt cinic, intr-o oarecare masura, nu poti inota in mocirla si sa te numesti peste de acvariu… Pana la urma scriu, mai bine sau mai prost decat unii sau altii, nu sunt camatar sau asasin in serie! Ce rau poate face un biet blogger de 100 de kg, cu venituri cat ale unui spalator de vase din Amsterdam? Cat despre ,,baietii” care stau cu ochii pe mine, sunt linistit: sunt muuult la coada fata de altii! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here