Președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, primarul de la Albota, Ion Dumitru, viceprimarul Sorin Apostoliceanu și consilierul Tatiana Preduț  au deschis seria de demisii din prima redută a social-democraților argeșeni. Probabil, în semn de nemulțumire față de schimbarea șefului Finanțelor Publice Argeș, susținut de pesediștii piteșteni, și alți social-democrați de frunte vor renunța la funcțiile de conducere din organizația județeană.

Schimbarea lui Lucrețiu Tudor cu Dumitru Braia a fost doar picătura care a umplut paharul nemulțumirilor multor pesediști argeșeni. Cum era de așteptat, cei mai nemulțumiți sunt aceia care se bucură de popularitate maximă în rândul electoratului, personaje care adună, fără prea mare chin, zeci de mii de voturi. Ne referim aici, în primul rând, la pesediștii piteșteni, dar și la primari de comune care au ajuns, deja, la al cincilea sau la al șaselea mandat.

De ce sunt mulți dintre pesediștii argeșeni nemulțumiți? Păi, după ce ani la rândul au fost conduși cu o mână de fier de către Constantin Nicolescu, s-au trezit cu Șerban Valeca la butoane, om care nu are un cuvânt prea greu de spus pe la București. PSD stă în Argeș, ca număr de votanți absolut și relativ, foarte bine, însă nu prea are multe de spus când e vorba de împărțeala funcțiilor la nivel central sau de atragerea unor finanțări guvernamentale pentru investiții importante. De fapt, dacă e să judecăm după cum s-au desfășurat lucrurile pe la multe instituții, Argeșul a devenit o anexă administrativă a Teleormanului, rănind orgoliile multor pesediști argeșeni.

Să ne înțelegem! Gentea sau Apostoliceanu nu vor pleca din PSD! Deja se confundă cu PSD Pitești, au poziții foarte bune în administrație…

În doar câteva zile, o săptămână-două, lucrurile se vor schimba radical în PSD Argeș! Șerban Valeca, omul pentru care șefia PSD Argeș este o pălărie cam mare, va pleca din funcție! Și nu numai din cauza grupului de la Pitești, principalul agregator de vot și financiar al PSD Argeș, ci și din cauza/datorită social-democraților din teritoriu. Fără să o spună vreodată, Ion Mânzână, responsabilul PSD pentru sudul județului, are toate motivele de a-i ușura plecarea lui Valeca. Să nu uităm că Mânzână și Valeca s-au luptat la cuțite pentru șefia filialei. Urmează o duzină de primari care, la fel, îl vor pe Valeca out.

Până la urmă, un partid este un organism viu, cu bune și cu rele! Din când în când, trebuie să renunțe la celulele moarte pentru a nu a ajunge la metastază…

Facebook Comments
Articolul precedentÎncep stropirile spațiilor verzi din Pitești
Articolul următorCristian Gentea a demisionat! Și nu este singurul!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here