dan badea nouPoporul român este unul creștin, România este Grădina Maicii Domnului, noi nu vrem un comportament deviant pentru copiii noștri, care sunt viitorul națiunii minunate… Nu vrem prostituție, poponari și drogați, cum vor occidentalii să ne facă!

De câte ori nu ați auzit/citit bullshit-uri din astea? În realitate, româncele, alături de moldovence, sunt pe primul loc în Europa la numărul de prostituate care își fac veacul în bordelurile bătrânului continent. Neoficial, unul din doi tineri din orașele mari ale României a fumat cel puțin o dată în viață marijuana. Timp de peste un sfert de secol, prostituția, alături de consumul drogurilor ușoare au fost subiecte tabu pentru autorități, dar și pentru societatea românească, în general. Deși, în țările cu apă caldă și cu veceu în casă, lucrurile au fost rezolvate de foarte mult timp.

Să le luăm pe rând!

Până după al Doilea Război Mondial, prostituția era legală în România. Am văzut, majoritatea dintre noi, filmul Crucea de Piatră, care redă povestea unor stabilimente din Bucureștiul postbelic, cu puțin timp înainte ca ocupanții sovietici să interzică prostituția. La peste 70 de ani de atunci, în România comunistă, dar și în deceniile care au urmat, prostituția a rămas ilegală.

Asta nu înseamnă că prostituate și, implicit, clienți pentru astfel de servicii, nu au existat. Din cauza unei legislații tembele, casele de toleranță au căpătat diferite forme, de la cluburi de striptease la saloane de masaj erotic și de la agenții de escorte la cele de fashion, care, de foarte multe ori, plasau fătuci unor polițiști și politicieni. Poliția nu este străină de aceste lucruri, mulți polițiști beneficiind de serviciile unor astfel de dame, dar și de stipendii din partea ,,peștilor’’. De facto, bordeluri există în fiecare oraș mare și mediu din România, de jure parlamentarii noștri au adoptat politica struțului, pe principiul ,,dacă nu se discută public despre un lucru, acesta nu există’’. Ba există, există de când lumea și va exista cât vor fi oameni pe pământ, însă de industria sexului, în România, beneficiază doar interlopii și câțiva reprezentanți mânjiți ai autorităților.

Imaginați-vă că, într-o zi, toată această breaslă, care își desfășoară activitatea în underground, își va desfășura activitatea legal! Se vor plăti impozite, prostituatele vor fi verificate medical periodic, iar abuzurile asupra tinerelor se vor diminua, dacă nu elimina definitiv. Pentru aceia care se tem că se vor construi bordeluri lângă școli și biserici, autoritățile pot delimita un perimetru strict unde se pot înființa astfel de stabilimente, ca în țările occidentale. Ținând ilegală, la nesfârșit, prostituția, nu vom avea decât rezultatele prohibiției din America anilor 20: vom menține o criminalitate ridicată în jurul acestui fenomen, fără niciun control al statului, dar cu o sursă bună de venit ilicit, inclusiv de corupție! În plus, natura umană nu poate fi suprimată de nicio legislație, lucru care s-a văzut și în timpul regimurilor totalitare.

Trecem acum la marijuana! Deși este legală în Olanda și tolerată în foarte multe țări UE (inclusiv în Cehia), pe plaiurile mioritice ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate își fac norma arestând puștani de 20 de ani sub pretextul că au crescut în propriul apartament o plantă de cannabis. Deși medicii au arătat, prin studii, că marijuana este mult mai puțin nocivă decât alcoolul, polițiștii își fac numărul luptând împotriva unei… buruieni. Să nu se înțeleagă greșit: nu sunt un fan al fumatului de marijuana sau al vreunui derivat al acesteia, însă mi se pare exagerat să umplem pușcăriile și spațiile de arest preventiv cu niște copii care au consumat ceva mai puțin nociv decât o bere. Marijuana face parte din categoria drogurilor ușoare, precum tutunul, alcoolul și cafeaua, deci orice comparație cu drogurile sintetice de mare risc (cocaina, heroina, LSD etc.) este total aiurea.

Timp de aproape 10 ani, autoritățile au tolerat ,,legalele’’, în fond niște otrăvuri de șobolani și săruri de baie cu un efect devastator asupra tinerilor, zeci dintre aceștia pierzându-și viața din cauza consumului lor. În schimb, marijuana, care nu a a omorât pe nimeni și, conform cunoscătorilor, nu provoacă dependență, este ilegală!

Deocamdată, autoritățile cheltuie sume imense de bani monitorizând puștanii care fumează un gram de iarbă, când aceste resurse pot fi realocate pentru stârpirea adevăratei criminalități. Chiar statul poate beneficia de legalizarea marijuanei, instituind monopolul asupra comercializării acestei buruieni și un control strict asupra crescătoriilor. Se poate în Olanda de 50 de ani, se poate în câteva state americane de ceva timp, nu cred că la noi ar fi greu.

Deocamdată, în urmă cu câteva luni, ofițerii BCCO Pitești au descins cu zecile la o gospodărie din Merișani, pe motiv că un tânăr de acolo creștea o plantă de marijuana! Criminal, nu glumă! În acest timp, adevărații interlopi ai Argeșului stau cu ofițerii de poliție la masă!

Pentru a pune anumite reguli în societate, trebuie să discutăm, fără ipocrizie, și despre altfel de lucruri! Nu de alta, dar foarte mulți așa-zis creștini apelează, când și când, la serviciile unor prostituate!

Facebook Comments
Articolul precedentElevii argeșeni, de mâine la școală!
Articolul următorFemeie rănită grav într-un accident rutier!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here