Victoria en fanfare a lui Klaus Iohannis la alegerile de acum două luni a (re)aprins speranțele liberalilor de a câștiga alegerile locale în Argeș. Județul Brătienilor nu este nici Alba, nici Sibiul, nici Bihorul, așa că, mai mult ca sigur, socoteala de acasă nu se va potrivi cu cea din târg.

Se tot vorbește de ani buni că dreapta poate câștiga alegerile în Argeș (iar aici mă refer, în primul rând, la Consiliul Județean și la primăriile Pitești și Mioveni) doar dacă toate partidele și partidulețele vor avea un candidat comun. Deocamdată, din nefericire pentru liberali și pentru dreapta, în general, micile orgolii fac victoria imposibilă. Chiar și cu alegeri în două tururi.

Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș, anunța, în urmă cu două luni, că este de acord ca să meargă cu un candidat unic al dreptei, indiferent că va fi de la PNL, USR sau PMP, numai șanse și notorietate să aibă. În schimb, imediat după anunțarea rezultatelor din turul doi, acesta și-a anunțat candidatura pentru Primăria Pitești, deși USR este în cădere liberă.

La rândul lor, liberalii, cu doar patru luni înainte de alegerile locale, nu au un candidat desemnat. În acest moment, nu mai puțin de patru membri PNL concurează, într-un fel de competiție mediatică, pentru a-și asigura girul PNL pentru o candidatură la Primăria Pitești. Din ce am observat noi, la capitolul notorietate și prezență, medicul Tiberiu Irimia are cele mai mari șanse de a fi desemnat.

Din păcate pentru el și pentru piteștenii care visează întreruperea hegemoniei pesediste la Pitești, Irimia nu va concura doar împotriva lui Cristian Gentea (PSD), ci și împotriva lui Dănuț Dinu (PMP) sau Ionuț Moșteanu (USR), asta ca să nu mai amintim și de alte partide și partidulețe care vor rupe, la rândul lor, ceva felii din tortul și așa nu prea mare  al dreptei din Argeș.

Din ce am văzut că se petrece pe scena politicii argeșene, cu siguranță că PNL va câștiga mai multe primării decât în 2016, însă are șanse minime de a câștiga CJ Argeș și primăriile Mioveni și Pitești. Nu mai vin cu argumentul că studenții nu mai au voie să voteze în orașul în care fac studiile, ci în localitățile de domiciliu, că vreo câteva milioane de români din diasporă nu pot vota la alegerile locale… Că ne place sau nu, județul și principalele orașe din Argeș vor fi conduse, în continuare, tot de către PSD! Totul din cauza unor orgolii ieftine ale reprezentanților dreptei!

Facebook Comments
Articolul precedentFAZA ZILEI:Basescu nu se teme de virusul misterios!
Articolul următorSe oprește apa în Lunca Corbului! Iată zonele afectate!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here