Am rămas siderat, în această dimineață, când am aflat că una dintre colegele noastre, administrator la site-ul Instituțiilestatului.ro, a fost dată în judecată de către deputatul Mircea Drăghici (PSD), pentru o presupusă calomnie. Liliana Costache, jurnalista la care facem referire, spune că respectivele articole acuzatoare la adresa deputatului pesedist au fost, de fapt, preluări din presa centrală. Cum deputatul a scris pe contul său de Facebook, zilele trecute, că va trece la contraatac după ce s-a simțit atacat de o parte a presei, era de așteptat că va opta și pentru asemenea măsuri.

Deja, în ultimele săptămâni, șicanele la care PSD supune presa și puținii jurnaliști necontrolați prin diferite contracte de publicitate sau chiar grade de rudenie sunt din ce în ce mai dese, de la reproșuri și chiar înjurături/amenințări adresate pe Facebook, până la procese intentate sub orice motiv.

Lunile trecute, redacția Argesplus.ro a fosta dată în judecată pentru defăimare de către conducerea DGASPC Argeș, instituție și ea controlată de PSD, în ciuda faptului că declarațiile, probele video/audio și scriptice despre multele nereguli de la centrele de plasament din județ prezentate în material sunt irefutabile.

Credeți că au făcut-o știind că vor câștiga procesul? Nu, e un proces ca și pierdut pentru gașca lui Adrian Macovei, cu cheltuieli de judecată plătite din bani publici, însă scopul lor nu e, neapărat, de a ne lua banii, ci de a ne ,,pune la punct’’ în privința politicii editoriale. De a evita subiecte sensibile, de a ne vedea de treaba noastră, în contrapartidă poate și cu vreun contract de publicitate, de a nu ne mai stresa cu procese, telefoane etc-asta vor cei care au prăduit țara.

Credeți că Mircea Drăghici vrea, neapărat, să îi ia Lilianei Costache fabuloasa sumă, pentru un ziarist, de 50.000 de euro, pe care o cere în instanță? Nu, vrea să o pună cu botul pe labe, așa cum înțelege PSD să coabiteze cu jurnaliștii care nu au nași, unchi sau alte cumetrii prin sânul social-democraților! Și nici cine știe ce simpatii doctrinare…

Când îți alegi să deții o funcție politică importantă, atunci nu te văita că ai parte de critici, deoarece presa, fie ea locală sau națională, nu e concepută pentru a-ți ridica ție ode, domn’ deputat! Deocamdată, gașca voastră a dus România de râpă, suntem ultimii cetățeni, ultima țară din Europa, chiar și în spatele Bulgariei, la orice capitol important! După ce că gașca voastră ne-a furat viitorul, acum vreți să ne luați și banii la procese! Hai, sictir!

Hai să vă spun ceva… Cu Liliana Costache nu am avut mereu relații excelente, de multe ori chiar m-am împuns profesional, dacă pot folosi acest termen,  însă, la fel ca alți colegi de-ai mei, voi fi solidar cu cauza ei. Poate unii ziariști, care își iau diferite stipendii de la soții Drăghici, pun batista pe țambal! Mâine, poate, va veni rândul lor… Deși, cunoscându-i pe mulți destul de bine, oameni cu coloana vertebrală din plastilină, doar vor profita financiar, în orice context.

P.S.: Nu suntem o publicație mare, dar care contăm, și nu puțin, în această matrice importantă a presei locale. De aceea, începând de astăzi, nu vom mai publica vreun material, de rău sau de bine, despre Mircea Drăghici.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here