Home Editorial Dan Badea: „Punctăm înc-o dată o generaţie ratată!”

Dan Badea: „Punctăm înc-o dată o generaţie ratată!”

de Dan Badea
132 vizualizări

Mai am un an şi ceva până împlinesc 30 de ani… De foarte mult timp m-am săturat de sfaturile liniştitoare ale unora, trecuţi de prima tinereţe: „Şi noi, şi părinţii noştri am dus-o greu! Nici acuma nu e bine, dar când veţi avea voi 50 de ani lucrurile vor sta mult mai bine… Să nu mai vorbesc de copiii voştri, care vor reprezenta prima generaţie cu adevărat fericită, din punct de vedere socio-economic. Aveţi altă mentalitate, nu aţi trăit în comunism!”

Nu o vom duce deloc mai bine, pentru că nu suntem cu mult mai breji decât politrucii, şmecheraşii şi asistaţii social de care este plin acum acest mediu românesc. Păi, ca să o ducem mai bine, ca popor, trebuie să muncim mai mult. Cum dracului să se întâmple acest lucru când, la interviuri sau la bursele locurilor de muncă, tinerii cer salarii de mii de lei, asta în plină criză, fără ca ei să ştie să facă, efectiv, mai nimic? Cum poţi să spui despre un tânăr că are o mentalitate de „om nou” (şi la fascism şi comunism auzisem treaba asta) când acesta, după ce primeşte avans pentru o lucrare, pleacă cu banii şi îl lasă pe „beneficiar” cu ochii în soare? Cum naiba să ne schimbăm, ca popor, în următoarele decenii, dacă fetiţele noastre visează, marea majoritate, să ajungă tute în emisiunea lui Capatos, iar băieţeii nu sunt primiţi la joacă de către prietenii lor, dacă au alt vis decât să devină interlopi de temut?

În urmă cu ceva timp, credeam că tinerii vor aduce un suflu nou în politică. Rareori s-a întâmplat, însă, ca aceştia să se deosebească prea mult de seniorii lor, de acei oameni care au ales un partid mare doar pentru a-şi dezvolta biznisurile mai mult sau mai puţin legale. În ceea ce-i priveşte pe tinerii studioşi, cei mai mulţi au emigrat, în timp ce restul, care au optat pentru România, sunt în prezent de altă părere.

Deci, dacă ne mai facem iluzii noi, cei care ne-am născut în anii ’80, ar trebui să o lăsăm baltă… Fie ne resemnăm, căci am învăţat pe de rost Mioriţa în şcoala generală, fie vom completa formulare pe la ambasada vreunei canade sau americi. Dacă nu am făcut-o până acum, e cam greu să devenim peste noapte recuperatori ridicaţi în slăvi sau curve de lux, nu?

Facebook Comentarii

3 comentarii

vuk drascovici 17 decembrie 2010 - 03:07

Perfect adevărat! Felicitări sincere!

Răspunde
cosmin 17 decembrie 2010 - 14:03

nu sunt de acord cu cateva aspecte…
Sunt multi oameni care muncesc si isi dau interesul. Dar ghici ce? nu sunt observati… nu ies in evidenta. Cunosc multi oameni care dupa ce vin de la 8 ore de serviciu, mai trag 2 ore sa faca ceva. Cunosc oameni plecati in tari “mai calde” si care muncesc acolo si s-au facut respectati si ne reprezinta tara foarte frumos, care au de gand sa se intoarca, sa incerce sa faca ceva, pentru ei in tara. degeaba iti bati capul si gura, degeaba vi cu dovezi tara noastra va ramane tara umilitilor vs baieti destepti.
Tu si altii ca tine vedeti tot non-valorile si le critici, ca nu ies bani daca vedeti valori si sa incerci sa le promovezi.
mare pacat… singura speranta este ca tara sa se afunde de tot in datorii mocirla si coruptie, sa devenim sclavi si o piata de desfacere pentru china sau america, sa isi recupereze marile puteri banii imprumutati.

Răspunde
Dan Badea 17 decembrie 2010 - 14:44

@Vuk, multumesc mult!
@Cosmin, orice societate, din orice timp a avut elitele sale. Progres inseamna, insa, ca media oamenilor dintr-o comunitate din 2010 sa fie mai buna decat media aceleiasi comunitati din, sa zicem, 1980. Ai punctat si tu, am punctat si eu ca sunt multi oameni care au fost nevoiti sa emigreze, in timp ce smecherii ii umilesc pe cei care ar putea scoate, cu adevarat, societatea din mocirla. ,,Tu si altii ca tine vedeti non-valorile si le critici, ca nu ies bani daca vedeti valori…”-aici am si eu ceva de adaugat! De cand am inceput sa cochetez cu presa, la scurt timp dupa ce am terminat liceul, adica acum vreo 10 ani si de 6 ani de cand sunt jurnalist cu carte de munca si contract de drepturi de autor, mi-am propus sa arat cu degetul aspectele negative ale societatii in care`traim. Nu pentru rating, ci pentru ca persoanele decidente sa elimine sau macar sa diminueze efectele acestor probleme. Daca ai intrat de mai multe ori pe acest site, poate ca ai citit si articole pozitive despre campionii Argesului, la diferitele competitii, despre cum au muncit sa ajunga acolo… In rest, sa auzim numai de bine

Răspunde

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00