Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte marţi, la ora 18:30, pentru o analiză a rezultatelor înregistrate în alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă ar urma să îşi anunţe demisia din funcţia de preşedinte al PSD.

După înfrângerea Vioricăi Dăncilă în fața lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, liderul PSD a anunțat încă de duminică seara că va fi făcută o analiză în urma rezultatului din turul doi al alegerilor în cadrul unei ședințe CEx a PSD, menționând că, deși unii lideri social-democrați i-ar cere demisia, nu va face acest gest.

Peste 30 de lideri ai PSD, au fost prezenți luni seara în biroul Președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru o discuție premergătoare CEx-ului de marți.

Conform unor surse care au participat la discuții, conducerea interimară va fi asigurată de Marcel Ciolacu -președinte interimar și Paul Stănescu-secretar general. De asemenea, echipa interimară va fi completată cu 8 lideri, aleși în funcție de regiuni și de rezultatul de la alegeri. Printre ei se vor regăsi Claudiu Manda, Dragoș Benea, Niculae Bădălău, Ionel Arsene sau Marius Dunca. Aceleașin surse susțin că este posbil ca Marian Oprișan, baronul de Vrancea, să nu prindă un loc în noua conducere. Pentru funcția de președinte executiv este luată în calcul și Gabriela Firea, cu mențiunea ca această să accepte propunerea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here