Casa memorială „Iuliu Maniu” din localitatea Bădăcin, județul Sălaj, va fi inaugurată sâmbătă, 12 octombrie 2019, cu ocazia finalizării lucrărilor de reabilitare realizate în cadrul campaniei publice „Salvați istoria națională, salvați Casa lui Iuliu Maniu!”, inițiate de preotul Cristian Borz în anul 2015, cu sprijinul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, al Primăriei Oradea, al mai multor fundații, binefăcători și donatori din țară și străinătate.

La eveniment va participa și o delegație a PNȚCD Argeș, care va fi alături de președintele partidului, Aurelian Pavelescu. Organizația județeană va fi reprezentată de președintele Gheorghe Dinescu și Sebastian Aldea, ambii vicepreședinți la nivel național și de prim-vicepreședintele PNȚCD, George Rizescu.

Țărăniștii vor participa la manifestările organizate de parohia greco-catolică Bădăcin: slujba de sfințire a Casei Memoriale „Iuliu Maniu”și depunerile de coroane la bustul înaintașului țărănist. Fost președinte PNȚCD, Iuliu Maniu s-a născut la Bădăcin în 1873. Marele om politic a decedat în 1953, încarcerat de comuniști în închisoarea de la Sighet.

Facebook Comments
Articolul precedentSEMAFORUL CU BUTON, SITUAT ÎN CRAIOVEI, VA FUNCȚIONA NORMAL ÎNCEPÂND DE MÂINE
Articolul următorFAZA ZILEI:Unde e GUVERNUL MEU?
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here