Taxa pe care proprietarii de autoturisme înmatriculate în România o vor plăti începând cu ianuarie 2019, se va aplica tuturor mașinilor care au această problemă, nu doar mașinilor mai vechi de zece ani. De asemenea, taxa va cuprinde componente, care nu vor intra concomitent în vigoare din ianuarie.

Aceasta se referă la taxă ca la o „contribuţie„ pe care cetăţenii o plătesc în baza principiului conform căruia poluatorul plăteşte.

Surse din piaţă au declarat că, cel mai probabil, taxa va fi una anuală şi nu va fi  plătită la prima înmatriculare sau la schimbarea proprietarului cum se prevedea în anterioarele variante. Nivelul acesteia va fi calculat îîn funcţie de capacitatea cilindrică, norma de poluare şi cantităţile de noxe emise şi ar putea conţine şi alte variabile.

„Aşa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susţinut şi susţin în continuare că poluatorul plăteşte şi nu numai în cazul emisiilor de CO2, şi în cazul deşeurilor şi în celellate cazuri, cel care poluează trebuie să plătească.”

Articolul întreg pe  https://www.capital.ro/detalii-nestiute-cum-va-arata-noua-taxa-de-poluare-si-care.html

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here