Home Social Deţinuţii de la Colibaşi, în vizită la Muezul Goleşti

Deţinuţii de la Colibaşi, în vizită la Muezul Goleşti

de Dan Badea
23 vizualizări

Zece persoane private de libertate, bărbaţi care execută pedeapsa în sistem deschis la Penitenciarul Colibaşi, au făcut o vizită la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti. “Excursia” pentru deţinuţi a avut loc vineri, timp de două ore.

Deţinuţilor le-au fost prezentate pe rând conacul Goleştilor, biserica din vecinătatea acestuia,  şcoala din incinta domeniului (prima şcoală modernă cu predare în limba română). De asemenea, un ghid al muzeului a însoţit vizitatorii şi în secţiunea aer liber, unde sunt situate 35 de gospodării ţărăneşti, aduse din principalele zone viticole şi pomicole ale ţării şi grupate sub forma unui sat românesc. Totodată, persoanelor încarcerate le-au fost oferite informaţii despre civilizaţia ţărănească de la mijlocul secolului XIX, tradiţiile populare şi cultura românească. În anii anteriori, Muzeul Goleşti  a găzduit, în cadrul unor expoziţii  tematice, icoane şi obiecte artizanale realizate de către deţinuţii cu aptitudini artistice.
Vizita face parte din seria activităţilor organizate lunar de Penitenciarul Colibaşi în comunitate, cu persoanele încarcerate şi are ca principale obiective: îmbogăţirea bagajului informaţional al celor aflaţi în detenţie, dezvoltarea universului de cunoaştere, menţinerea unei legături permanente cu societatea şi creşterea şanselor de reintegrare în comunitatea din care provin aceştia.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00