Home Din cauza secetei, jumătate dintre seminţele plantate încă nu au răsărit

Din cauza secetei, jumătate dintre seminţele plantate încă nu au răsărit

de Dan Badea
25 vizualizări

Seceta face ravagii în culturile de toamnă

Seceta din această toamnă creează încă probleme pentru agricultură. În Argeş, rapiţa a fost cea mai afectată, doar jumătate dintre terenurile destinate acestei culturi fiind semănate cu seminţele de rapiţă. Grâul a fost semănat, însă, din lipsa ploii, încă nu a răsărit decât pe jumătate.

Sistemul de irigaţii nu are funcţionalitate

Suprafeţele semănate cu grâu, rapiţă, orz, orzoaică sau triticale (un soi de cereale asemănătoare cu grâul) au nevoie de ploaie cât mai repede pentru ca plantele să se dezvolte corect, iar producţia de la anul să fie cât mai puţin afectată. Dacă anul acesta în judeţul Argeş s-au recoltat peste 166.000 de tone de grâu, la anul, parte din producţie ar putea fi afectată de condiţiile de vreme din această toamnă. De irigaţii nu poate fi vorba pentru că la noi sistemele de irigaţii nu au funcţionalitate. „Nu se poate pune problema de irigaţii pentru că la noi aceste sisteme nu au funcţionalitate. Plantele de toamnă au nevoie de ploaie pentru a răsări în primul rând şi de un strat de cel puţin 30 de centimetri de zăpadă pentru ca planta răsărită să nu îngheţe”, spune Radu Dincă, director al Direcţiei de Agricultură Argeş.

Preţul grâului s-a stabilizat

Cu o producţie foarte bună anul acesta, grâul se vinde în acest moment cu 0,70 de bani pe kilogram, preţul fiind stabilizat. Producţia minimă pentru vara acestui an a fost de 3300 de kilograme la hectar, ajungându-se şi la peste 4500 de kilograme la hectar.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00