Home Special UPDATE! Directorul Liceului „Dan Barbilian” Câmpulung, victimă a propriei cancelarii

UPDATE! Directorul Liceului „Dan Barbilian” Câmpulung, victimă a propriei cancelarii

de Dan Badea
119 vizualizări

În urmă cu câteva zile, vă anunţam de faptul că directorul Liceului „Dan Barbilian” din Câmpulung este acuzat de către părintele unei eleve, că i-ar fi hărţuit sexual fiica, în urmă cu un an şi jumătate. După o anchetă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Gabriel Bratu, şeful instituţiei, a prezentat astăzi rezultatele cercetărilor. Astfel, adresa de e-mail de pe care a fost trimisă acea plângere a fost creată chiar de către unii dintre profesorii liceului, nemulţumiți de faptul că Ştefan Iliescu, profesorul incriminat în mesaje, a devenit directorul liceului. „Nu am găsit nicio elevă, pe nimeni, absolut nimeni care să îl acuze pe profesor de un asemenea comportament indecent. Contul de e-mail a fost creat de către unul dintre profesori şi putem spune că Ştefan Iliescu nu se face sub nicio formă vinovat de hărţuire sexuală” a declarat Bratu.

Prin mai multe e-mailuri şi telefoane anonime, presupusul tată al unei adolescente a acuzat un profesor de matematică, de la Liceul „Dan Barbilian” din Câmpulung , că i-ar fi hărţuit sexual fiica, în luna mai a anului trecut. Profesorul, care la vremea aceea îi era şi diriginte elevei de clasa a IX-a, a devenit între timp directorul liceului. „Tatăl” fetei declara că acest lucru este strigător la cer, în condiţiile în care dascălul ar fi avut un comportament asemănător şi cu alte eleve.

În urmă cu câteva zile, am primit de la un anume Gh.O., de fel din comuna Văleni, judeţul Dâmboviţa, informaţii legate de o presupusă hărţuire sexuală  suferită de fiica sa, care învaţă acum în clasa a XI-a la Liceul „Dan Barbilian” din Câmpulung. Totul s-ar fi întâmplat în luna mai 2010, chiar la aniversarea zilei de naştere a elevei. După ce l-a servit cu bomboane pe Ştefan Iliescu, profesorul de matematică şi dirigintele la clasa unde învaţă fata, acesta ar fi sărutat-o pe gură şi ar fi întrebat-o „E vreo problemă dacă vreau mai mult?”. La aflarea acestor lucruri, tatăl fetei a turbat şi a anunţat toate autorităţile competente.

„Fata mea este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, din Câmpulung, Argeş. În luna mai 2010, când era în clasa a IX-a, a fost hărţuită sexual de profesorul de matematică Iliescu Ştefan, care era şi diriginte. Nu era primul caz pentru profesor… Conducerea şcolii nu a luat nici o măsură, deşi ştia toată cancelaria. Sunt sigur că ştie despre treaba asta şi inspectorul general Gabriel Bratu. Drept răsplată din partea ISJ Argeş, acel profesor a fost numit director, iar fata mea merge cu mare teamă la şcoală. Acest profesor a procedat aşa cu multe eleve, dar nu s-a luat nicio măsură. Nu am făcut sesizare la poliţie pentru că poate se ajunge la un proces şi eu nu am bani,” suna e-mailul incriminator.

Gabriel Bratu: „Acest caz se află pe masa Ministrului Educaţiei”

De acest caz presa din Câmpulung ştie de un an şi jumătate. Cum cazurile de hărţuire sexuală pot fi dovedite extrem de greu, nu puţini sunt aceia care i-au dat crezare profesorului Ştefan Iliescu, care declara Evenimentului de Muscel, la vremea respectivă, că totul este o răfuială de cancelarie, la baza sesizărilor şi plângerilor legate de hărţuirile sexuale stând, de fapt, chiar colegi de-ai săi. Gabriel Bratu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, ne-a declarat că această plângere a fost primită inclusiv de către Ministerul Educaţiei.

„Ştiu de câteva zile de acest incident şi vom face o comisie de anchetă, care va analiza acest caz. Nu numai noi ştim de această întâmplare, ci chiar şi Ministrul Educaţiei, pe masa căruia se află plângerea. În următoarele zile vom veni şi cu un răspuns, privitor la aceste acuzaţii,” a declarat Bratu.

La rândul său, Adrian Voica, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Argeş Muntenia, a declarat că astfel de cazuri sunt extrem de sensibile, la baza lor putând să stea inclusiv „colegi” care îi vor rău profesorului. „Este destul de uşor să strici reputaţia unui profesor lansând acuzaţii. În acelaşi timp, şi dacă ar fi fundamentate, cazurile de hărţuire pot fi foarte greu de dovedit. Ca profesor, dar şi ca jurist, consider că trebuie să pornim de la prezumţia de nevinovăţie,”  a declarat Adrian Voica, pentru Argeseanul.com.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00