Se pare că, situația în ceea ce privește circulatul șoferilor cu toate actele în regulă nu este una cu balanță tocmai pozitivă, cei mai mulți dintre aceștia conducând pe drumurile publice fără a-și reînnoi asigurările.

Problema nu este deloc una de neluat în seamă, întrucât firmele de asigurări vor ajunge în imposibilitatea de a mai putea să acopere pagubele provocate de accientele rutiere.

Potrivit statisticilor din România, doi din șapte șoferi nu dețin o poliță RCA. Din ce motiv? Dintr-unul aparent haios: nu și le reînnoiesc la timp, asta fie din prea multă comoditate sau pur și simplu în mod intenționat gândind-se că nu au cum să pățească ceva exact într-un anumit moment sau merg pe ideea „Mai amân și luna asta, o mai amân și pe cealaltă și uite așa am bani pentru o asigurare valabilă mai mult timp.”.

Reprezentanții Consiliului Concurenței solicită celor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară găsirea unei posibilități de rezolvare a acestei probleme, în acest fel fiind eliminate și riscurile la care se supun conducătorii auto. Una dintre posibilități ar fi aceea că RCA-urile cu valabilitate de doar o lună să fie eliminate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here