Martorii oculari relatează cum s-a petrecut tragedia din Mangalia, în care un tânăr şi-a pierdut viaţa salvând de la înec o femeie şi pe fetiţa acesteia care intraseră în apă, deşi salvamarii arboraseră steagul roşu.
Oamenii sunt cutremuraţi de tragedia la care au asistat marţi, 8 august, pe plaja Laguna, când Adrian Ciureanu (31 ani) a intrat în apă ca să salveze femeia şi pe fetiţa ei de 9 ani luate de valurile puternice şi trase spre larg. Cele două erau deja acoperite de apă, iar tânărul şi-a lăsat soţia şi copilul pe plajă fugind în mare să le ajute pe cele două.

„De două zile este arborat steagul roşu, salvamarii umblă că nebunii, fluieră, dau din mâini… dar idioţii sunt în apă. Şi ieri, şi azi sunt pe aceeaşi plajă Laguna în Mangalia, unde s-a întâmplat incidentul şi am văzut inconştienţa «părinţilor», nici nu ştiu dacă se pot numi aşa! Păcat că nu există amenzi pentru nerespectarea culorii steagului şi trebuie să moară tineri pentru inconştientă unora.  Din câte relatau azi şi ieri pe plajă vecinii de şezlong ai celor implicaţi în incident, au spus că femeia era în apa cu un copil (fetiţă) de 9 ani şi copilul zbieră din valuri «Mami, mami, hai să ieşim că mi-e frică!», dar ea nu voia nicicum să iasă. La un moment dat a venit un val mai mare şi i-a tras sub el… în larg. De pe plajă, cel decedat şi încă un băiat, văzând toată faza şi auzind ţipetele din apă, au sărit după ele (la impuls, că na, să ajuţi omul în nevoie).

Femeia şi copilul au fost împinse de cei doi spre ţărm…şi au reuşit să iasă, dar au venit alte valuri care i-au aruncat pe cei doi mai spre larg. În acel moment am văzut şi eu că erau doi, departe, înotau, dar nu înaintau deloc, din cauza curenţilor puternici care te trag sub val. Cine cunoaşte Mangalia ştie că postul salvamar este la începutul plajei, în zona hotelului Laguna, incidentul întâmplându-se pe la mijlocul plajei, undeva între hotelul Belvedere şi Solymar, deci până a ajuns salvamarul, a durat ceva, că nu putea zbura. Soţia decedatului zbiera de pe margine şi nu pot uita scena când o doamnă cu un colac de apă imens făcea din mâini pe sus spre salvamar să se grăbească, dar el săracul pe caiac înainta anevoios. Ajuns aproape lângă ei, a aruncat banana care a fost prinsă de un băiat din valuri, care a reuşit să înainteze, zic eu că a fost mai în faţă de zona curenţilor şi a reuşit să iasă. Salvamarul a ajuns la al doilea băiat, i-a aruncat banana, el o prinsese, dar a venit un val care a aruncat caiacul până la mal, iar cel din apă dispăruse. Turiştii relatau azi că a apucat să îi spună salvamarului că se simte rău şi că nu se mai poate ţine (probabil infarct, probabil panică…), după care dispăruse! În concluzie, AMENZI de la 1.000 lei în sus, dar trebuie făcută lege pentru asta şi parlamentării nu au timp, sunt în vacanţă!“, scrie pe Facebook Adelina-Ramona Monda din Arad.

„Acelaşi lucru l-am văzut şi eu! Alerga săraca disperată după ce tocmai ajunsese smurdul, că văzuse în zona plajei Corsa ceva negru în apă. Făcea semne disperate celui de pe ski-jet să caute şi în acea zonă… avea speranţe, deşi trecuseră mai mult de 30 minute de la eveniment! În decurs de 2 ore, până au ajuns scafandrii de la Constanţa, a făcut cale pe toată plaja… căutând disperată, poate-poate a ieşit în altă parte! Tragic! Vii la mare să te distrezi, în concediu, după ce ai muncit un an ca prostul şi pleci acasă între 6 scânduri! Din păcate, ne împărţim.în două categorii: conştienţi şi inconştienţi! A plecat prea repede, prea subit… prea greu de acceptat! Dumnezeu să-i dea putere soţiei şi să-i întărească familia în momentele acestea dificile!“, a relatat Adelina-Ramona Monda.

„Dumnezeu să te odihnească, Adrian! Chiar dacă nu te-am cunoscut, vă rog să îmi permiteţi să trimit condoleanţe familiei care acum îl plânge. Ştiu că, începând de ieri, Mangalia a devenit, pentru familia lui Adrian un loc blestemat, dar, ca locuitor al acestui oraş, vreau să mulţumesc acestui OM pentru că, într-o clipă, fără să mai gândească că are propria familie care îl iubeşte, a salvat două suflete străine“, a scris Cristina Marinescu Chircu.   „Adrian, eşti un erou, iar eroii nu mor niciodată! Vei rămâne mereu în amintirea noastră că un om de mare omenie! Sunt tulburat de ce ai păţit, Dumnezeu să te ierte! Condoleanţe familiei!“, a transmis Radu Mărginean. Oamenii s-au mobilizat să ajute familia lui Adrian cu bani. Tânărul era văzut drept un om de toată isprava în localitatea lui natală – Stroeşti, comuna argeşeană Muşăteşti. Colegii de serviciu ai Alinei Ciureanu, văduva eroului, au făcut public contul în care ea îşi primeşte salariul: RO56RZBR0000060019011385 Ciureanu Alina Felicia.  „Haideţi să facem ceva pentru familia lui Adrian! Să ajutăm fiecare cu cât putem familia! E un erou şi merită ajutorul nostru!“, se îndeamnă cunoscuţi şi necunoscuţi profund impresionaţi de sacrificiul suprem al lui Adrian Ciureanu. Corpul tânărului a fost adus de mare la ţărm în zorii zilei de miercuri, 9 august, pe aceeaşi plajă.
Sursa: Ziarul Adevărul

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here