Home Dumitru Zamfirache: „Înainte să ajung director la loto, eram un jucător înrăit!”

Dumitru Zamfirache: „Înainte să ajung director la loto, eram un jucător înrăit!”

de Dan Badea
23 vizualizări

Dumitru Zamfirache, şeful Agenției Locale Argeş a Loteriei Române

Loteria Română este cea mai veche instituţie care organizează, după legi clare, jocuri de noroc. De 106 ani, jocurile Loteriei Române sunt printre cele mai apreciate, mai ales de către jucătorii clasici, dar responsabili, la jocurile de noroc. Agenția Locală din judeţul nostru este condusă de către Dumitru Zamfirache, un om cult, spiritual, bogat în felul său, dar nicidecum avut material, şi care se consideră foarte norocos, deşi nu a luat niciodată potul cel mare la loto. De jucat, a jucat mulţi ani la rând şi i-a făcut plăcere să joace, dar de când conduce Agenţia Locală Loteria Română nu a mai jucat, din principiu.

– Ce face Loteria Română cu fondurile strânse din jocurile de noroc organizate?

„În primul rând, acordă premiile celor care au norocul de a câştiga. Evident, plăteşte impozitele şi taxele aferente către stat, dar o bună parte din bani merg spre acţiuni sociale sau acte de caritate. Loteria Română a construit locuinţe sociale, a sprijinit sistemul sanitar, a oferit sponsorizări în domeniul sportului, învățământului, a oferit fonduri pentru persoanele aflate în dificultate. Această instituţie funcţionează de peste 105 ani şi longevitatea se datorează seriozităţii, implicării sociale şi faptului că a lansat jocuri de noroc responsabile pentru oameni responsabili.”

– De mai bine de un an sunteţi director al Agenţiei Locale Loteria Română. Cum a resimţit criza financiară această instituţie? Cum au mers vânzările în ultimul an?

„Efectul crizei financiare s-a resimţit asupra întregului mediu social şi nu numai, însă Loteria Română a avut şi a păstrat întotdeauna acei jucători tradiţionali. Anul acesta au fost salturi spectaculoase în privinţa vânzărilor şi asta datorită implicării întregii echipe. Am avut grijă să extindem reţeaua de puncte de vânzare şi Argeşul a ajuns pe locuri fruntaşe din acest puncte de vedere. Acum avem 72 de agenţii în Argeş, iar 31 dintre ele sunt private.”

– Ce salarii primesc angajaţii de la Loteria Română?

„Salariile sunt foarte mici. Nu vă pot spune la fiecare în parte, în funcţie de postul pe care îl ocupă însă, per total, angajaţii care nu au funcţii de conducere nu ajung nici la 1000 de lei pe lună, salariul net.”

– Salariile sunt mici, dar au voie angajaţii să-şi încerce şi ei norocul la jocurile Loteriei române?

„Nu au voie să joace la jocurile Loteriei Române pentru că dacă ar câştiga, acest lucru s-ar interpreta. Înainte să fiu director la loto, eram un jucător înrăit, dar responsabil. Am şi câştigat, însă nu sume foarte mari.”

– Vocile rele spun pe la colţuri că jocul 6 din 49, acolo unde sunt cele mai mari premii, poate fi aranjat… Haideţi să-i lămurim!

„La 6 din 49 există 4.200.000 de variante posibile şi, în general, se joacă între 4,5% şi 8% dintre variante aşa că probabilitatea ca premiul cel mare să fie câştigat este mică. De aceea sunt perioade când se câştigă mai des şi perioade când premiul este câştigat mai rar. Mai este un alt aspect, Loteria Română lucrează după nişte legi foarte clare, care nu permit nici un fel de aranjament. De altfel, când potul cel mare este câştigat, scad vânzările la  jumătate.”

– Ce aţi face cu banii dacă, la un moment dat aţi câştiga la loto, după ce nu veţi mai fi director?

„Dacă aş câştiga o sumă foarte mare de bani, m-aş orienta către oameni. Desigur, mi-aş asigura un confort minim pentru mine şi apoi aş investi în oameni. Aş face, să zicem, un fast-food cu mâncare sănătoasă, ecologică, şi cu preţuri foarte accesibile pentru toată lumea, aş face o fundaţie pentru a sprijini copiii supradotaţi şi fără posibilităţi, iar pentru pensionari aş face un soi de pensiune cu cazare, masă, excursii periodice şi tot felul de activităţi de socializare.”

– Vă consideraţi un om norocos?

„Mă consider foarte noros pentru că am reuşit să-mi dedic viaţa activităţilor care mi-au plăcut întotdeauna. Am făcut muzică ani de zile, am scris poezii, am făcut mişcare şi m-am dedicat oamenilor, m-am deschis către ei. Am crezut întotdeauna în valoarea umană şi niciodată în bani.”

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00