În ultima perioadă, aproape că nu e dimineață în care să nu primim vreun comunicat de presă legat de descinderea procurorilor, însoțiți de trupele speciale SIAS, la sedii de firme și reședințe ale unor patroni suspectați de evaziune fiscală. Așa s-a întâmplat și în această dimineață…

Poliţiştii argeșeni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române fac 6 percheziţii în județele Argeş, Olt și Dolj.

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. În Argeș au loc două percheziții: una în municipiul Pitești, iar o alta în comuna Bogați.

Acţiunea a fost organizată în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub acuzația de evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit că, în perioada august-noiembrie 2017, administratorii unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate vânzarea de produse din carne ar fi omis în întregime sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate.

Prejudiciul ar fi de peste 450.000 de lei, creat prin neplata către stat a impozitului pe profit și a TVA-ului.

La percheziții participă și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here