Home Social Elevii vor merge la orele de istorie direct la Muzeul Municipal

Elevii vor merge la orele de istorie direct la Muzeul Municipal

de Dan Badea
28 vizualizări

Muzeul Municipal de Istorie din Curtea de Argeş pune la dispoziţia elevilor din oraş sau din satele apropiate posibilitatea de a asista la o serie de ore de istorie… aplicată, la faţa locului, cu vestigiile în faţă.

Trei şcoli s-au înscris deja

Două şcoli din Curtea de Argeş şi una din Valea Iaşului deja şi-au anunţat intenţia de a-şi trimite elevii la ore de istorie în cadrul muzeului, cu profesori cu tot. Aceste tipuri de activităţi didactice poartă numele de cabinete de istorie, elevii însoţiţi de profesorul de istorie fiind primiţi, în urma unei programări prealabile, în cadrul muzeului. „Vor face un fel de ore interactive, cu întrebări din partea elevilor şi exemplificare pe obiectele din muzeu. Ore de acest gen se vor ţine atât în cadrul muzeului, cât şi la Casa Norocea din Curtea de Argeş. Atât doar să fim anunţaţi din timp, astfel încât să nu apară probleme cu spaţiul”, a declarat administratorul de la Muzeul Municipal, Gabriel Moisescu.

Câte două autocare cu elevi, zilnic

Anul trecut, acest program al muzeului a atras foarte mulţi elevi, zilnic „debarcând” două autocare. „Elevii mergeau şi la Argcoms, Biserica Domnească, la Mănăstirea Argeşului şi la Casa Norocea. La Argcoms făceau chiar cursuri aplicate de ceramică, li se arăta cum sunt lucrate vasele şi globurile pentru Crăciun”, a explicat administratorul muzeului.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00