Home Prima Pagina EVENIMENTE ȘI ACTIVITĂȚI SPORTIVE SPRIJINITE DE CJ ARGEȘ, DISCUTATE ÎN CADRUL CONFERINȚEI DE ASTĂZI

EVENIMENTE ȘI ACTIVITĂȚI SPORTIVE SPRIJINITE DE CJ ARGEȘ, DISCUTATE ÎN CADRUL CONFERINȚEI DE ASTĂZI

de Otilia Bercaru
55 vizualizări

Astăzi, 17 iunie, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, alături de președintele Dan Manu și vicepreședinții Ion Mînzînă și Marius Nicolaescu, au fost prezenți:

Cornel Constantin Ionică – primarul municipiului Pitești

Norris Măgeanu –  președintele Federației Române de Automobilism Sportiv

Bogdan Dumitrescu – director organizatoric al Raliului Argeșului

Ion Mihăilă – director Clubul Sportiv Universitar Pitești

Mihai Foamete – președintele Consiliului Director al Asociației Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș

Iulian Nicolaescu – director Club Sportiv Brothers Motor Sport

Aceștia au discutat despre evenimentele cu caracter sportiv care vor avea loc în perioada următoare

 1.   În perioada 26-27 iunie 2020, se va desfășura Raliul Argeșului – ediția 2020, eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești.

În anul 2019, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, Raliul Argeșului a fost repus pe harta națională și a revenit oficial în calendarul motorsportului după nouă ani.

Este pentru al doilea an consecutiv când Consiliul Județean Argeș susține financiar organizarea și desfășurarea în bune condiții a Raliului Argeșului, cu suma de 300.000 lei, prin încheierea unui Protocol de Colaborare între Județul Argeș prin Consiliul Județean Argeș și Federația Română de Automobilism Sportiv, readucând iubitorilor de automobilism sportiv una din competițiile de referință din Campionatul Național.

2020 este un an special, găzduind a 20-a ediție a Raliului Argeșului, etapă ce urmează să fie prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2020.  Cu probe speciale programate în zona Câmpulung Muscel, dar și pe celebrul Transfăgărășan, evenimentul se va desfășura pe parcursul a doua zile de concurs pline de adrenalină și spectacol.

Competiția va debuta cu testele oficiale, în timp ce prima secțiune competitivă este programată vineri, la ora 16:30. A doua zi de concurs va purta concurenții pe aproape 80 de kilometri de probă pe Transfăgărășan, între Barajul Vidraru și Cabana Capra.

Organizatorii au pregătit noutăți și în 2020, prin introducerea în program a unui nou traseu de concurs, în apropiere de Câmpulung Muscel. În lungime de peste 12 kilometri, proba specială „Godeni” va reprezenta o provocare nouă pentru echipaje, în timp ce prelungirea specialelor de pe Transfăgărășan până la Cabana Capra vor aduce mașinile de curse în golul alpin. Duelurile cu secundele se vor da pe virajele spectaculoase de mai sus de Barajul Vidraru pe toată durata zilei de sâmbătă, atât în urcare, cât și în coborâre.

În contextul pandemiei de coronavirus, date fiind restricțiile impuse de autorități, evenimentul se va desfășura fără spectatori, însă organizatorii au pregătit o serie de transmisiuni LIVE de pe probele speciale. Astfel, spectatorii pot urmări principalele momente ale competiției de acasă, respectând normele legislative existente.

Programul de transmitere a evenimentului debutează cu primul moment competitiv al cursei: ieșirea din parcul de service. Vineri, începând cu ora 16:30, startul festiv amplasat în centrul Piteștiului va fi transmis în direct, prezența celebrului prezentator Dani Oțil garantând un dialog interesant cu toți concurenții. Mai apoi, începând cu ora 17:28, cele două probe de vineri, desfășurate lângă Câmpulung Muscel, vor fi transmise LIVE cu cinci camere amplasate pe traseul de concurs. Comentariul de pe proba specială va fi însoțit de interviuri din regrupare și de la startul specialelor, astfel încât toate informațiile să fie transmise fanilor de acasă. 

Sâmbătă, camerele vor fi amplasate în cea mai spectaculoasă zonă a Transfăgărășanului, în apropiere de Cabana Capra. Ultima secțiune din PS4 ”Transfăgărășan” va fi LIVE începând cu ora 12:21, piloții urmând a oferi declarații ”la cald” în sosirea de pe urcarea spre zona Capra. Pentru că Raliul Argeșului nu poate să se încheie fără recunoașterea meritelor celor mai rapizi sportivi, festivitatea de premiere, organizată pe Barajul Vidraru, va fi, de asemenea, transmisă LIVE.

Pe parcursul celor două zile de concurs, spectatorii, fanii și toate persoanele interesate de debutul de sezon pot urmări Raliul Argeșului pe website-ul competiției (www.raliulargesului.ro) și pe Facebook. Transmisiunea va fi preluată de multiple pagini partenere, printre care și cea mai importantă pagină de sport la nivel național – EuroSport România. 

Responsabilitatea privind organizarea și măsurile de combatere a Covid -19 aparțin exclusiv organizatorului principal, Federația Română de Automobilism Sportiv.

Raliul Argeșului are o istorie îndelungată în motorsportul din România, fiind una din competițiile care a avut loc de-a lungul multor decenii. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în județul Argeș, raliul a fost doar una din ramurile unde piloții locali au excelat. Începând cu 1971, Raliul Argeșului a desfășurat un număr de 18 ediții sub numele Raliul Pitești, Raliul Dacia și, în epoca modernă, Raliul Argeșului, fiind una dintre cele mai cunoscute competiții între raliurile românești în perioada anilor 1990.

2.   Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea sportului  argeșean!

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș din data de 12 iunie 2020 s-a decis susținerea financiară a sportului argeșean și s-au încheiat acorduri de asociere cu mai multe cluburi sportive din județ și cu Federația Română de Automobilism. Astfel:

  • S-a aprobat încheierea Acordului de Asociere între Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș și Club Sportiv Brothers Motor Sport, pentru susținerea financiară a activității sportive cu suma de 20.000 lei, în anul 2020. Astfel, Consiliul Judeţean Argeş participă, în calitate de partener, la susținerea financiară a activității sportive „Trofeul Câmpulung Muscel 2020” – ediția a IX-a, eveniment organizat în perioada 19 – 20 septembrie 2020. Această competiție este, alături de Raliul Argeșului, cea mai importantă competiție automobilistică sub egida FRAS organizată în județul Argeș.  Competiția se desfășoară pe traseul LEREȘTI – VOINA. Participă 80 de sportivi români și străini.

     
  • S-a aprobat încheierea Acordului de Asociere între Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș și Clubul Sportiv Universitar Pitești, pentru susținerea financiară a activității sportive cu suma de 40.000 lei, în anul 2020. Consiliul Judeţean Argeş participă în calitate de partener la susținerea financiară a activității sportive de performanță a echipei de handbal participantă la Campionatul Național Divizia A masculin 2020.

     
  • S-a aprobat încheierea Acordului de Asociere între Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș și Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, pentru susținerea financiară a activității sportive cu suma de 40.000 lei, în anul 2020. Obiectul acordului îl constituie cooperarea părţilor în vederea susținerii financiare pentru “Repornirea activității sportive a Centrului de Copii și Juniori al Asociației Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș”, prin achiziția de echipamente și materiale sportive necesare în desfășurarea pregătirii antrenamentelor și competițiilor sportive, în perioada iunie-septembrie 2020, în județul Argeș. Beneficiari ai proiectului sunt cei 180 de juniori și 50 de copii legitimați și 10 antrenori.
Facebook Comentarii
            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00