Locuitorii comunei Bradu, din județul Argeș, sunt puși din nou, prin forțe proprii, să îndure necazurile cauzate de neglijența anumitor angajați din domeniul public, ori de câte ori cantitatea de precipitații depășește un anumit volum pe metru pătrat. O problemă acută dar care ar fi putut fi rezolvată dacă în spatele ușilor închise, la compartimentul de contabilitate, nu ar exista rea-voința, sau, mai grav, neglijența în serviciu.

   Odată cu venirea la conducere a edilului Dan Stroe, s-a pus în discuție încercarea remedierii problemei, acesta luând măsuri imediate și demarând procedurile pentru lucrările de execuție a unei stații de pompare (SPA), în acest fel eliminând definitiv o problemă existentă de ani buni. Între timp, a fost câștigată licitația cu firma care sa execute lucrarea, proiectul începând să se desfășoare după cum s-a stabilit. Numai că, din păcate, românului se pare că îi plac jumătățile de măsură și neglijența în serviciu. Toate bune și frumoase până în momentul achitării sumei care trebuia să acopere plata lucrătorilor, uzura utilajelor, materialele și achiziționarea instalației în sine. Mai exact, nici mai mult nici mai puțin de 120.000 RON.  O operațiune simplă, ar spune oricine din afară, o factură pe numele executantului lucrării, o stampilă, o semnătură și suma menționată.. Numai că, depinde și cine se ocupă de toate formalitățile respective. Că dacă are de fapt interese ascunse, numai simpla nu mai e treaba, „accidental” apărând probleme prin evidența hârtiuțelor dar numai ale anumitor persoane.

Din cele declarate pentru presă, de către directorul firmei de execuții lucrări publice, situația se prezintă în felul următor: „ În zona strada Livezilor, la fiecare ploaie care depășește 35L / metru pătrat, apar probleme, apele ajungând în gospodăriile localnicilor. Există chiar și un Memoriu făcut, de unul dintre localnici, fostului primar Florin Frățică.

Anul trecut, s-a pus în discuție construirea stației de pompare, și tot atunci am început și lucrările, stadiul acestora fiind la jumătate fără stația propriu-zisă, aceasta urmând sa fie cumpărată și montată.   În data de 17 decembrie, 2017, trebuia să încasez din banii pentru partea de lucrare efectuata. Contabila Primăriei „s-a scuzat că a pierdut factura emisă pe numele meu”. Până la sfârșitul anului 2017 eu trebuia să încasez suma integrală. La scurt timp, însă, s-a intrat în legea bugetului, în această perioadă ne mai fiind permise efectuările de plăți. De bani era nevoie, deoarece eu, pentru a-mi putea plăti lucrătorii, materialele, uzura utilajelor, am făcut împrumut bancar pe numele meu, împrumut care trebuia restituit băncii. În continuare, problema cu inundațiile apărea de fiecare dată când volumul precipitațiilor depășea anumite valori pe metru pătrat. Localnicii comunei dădeau vina pe constructorul proiectului de SPA, fără a ști că de fapt totul a pornit de la contabila Primăriei.  Aici este vorba și de un joc politic al fostului primar, Florin Frățică, acesta încercând, prin tot felul de „interpuși”, rămași în instituție, să îi creeze probleme actualului primar. Totul se întâmplă de când cu venirea lui Dan Stroe la conducerea Primăriei și de când cu demararea proiectului cu acest SPA.  Eu, pentru a putea finaliza lucrarea și pentru a rezolva definitiv această problemă a comunei, problemă pe care și domnul primar o are în vedere în mod expres, am nevoie să îmi fie alocată suma necesară. Altfel, este imposibilă punerea în funcțiune a instalației de pompare. Plus, acești 120.000 RON, sunt banii pentru care am muncit, nu cer vreun avans. Sunt cheltuielile pentru salariile muncitorilor, materialele folosite, uzura utilajelor. Îmi vreau banii pentru munca mea !”, a spus, la finalul declarației, Silviu Făgărașu, directorul firmei de construcții care se ocupă de proiect.

Din partea localnicilor mai există și alte nemulțumiri . „ La mine în zona nu sunt probleme cu inundația. În schimb, de fiecare data, când plouă, se întrerupe curentul.  O altă problemă apărută este și invazia de vulpi. Dar se pare că nu ia nimeni în seamă și aspectele acestea. Pe dumnealor, mai repede ii interesează sa adune și să omoare câinii de pe stradă.”, a declarat un localnic nemulțumit de funcționarea defectuoasă a conducerii.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here