JALE SI DURERE PRINTRE ELEVI SI STUDENTI!
O veste șoc a luat prin surprindere elevii și studenții din România! Potrivit noilor reguli, aceștia trebuie să știe că site-urile care vând referate urmează a fi închise, chiar dacă acestea reprezentau un mare ajutor pentru unii. Iată cum s-a ajuns la această decizie! O nouă decizie pune pe jar o mulțime de școlari și studenți, după ce Legea 427/2023 a fost implementată, platformele online care comercializează sau pun la dispoziția persoanelor fizice diverse lucrări destinate utilizării în scopuri științifice, precum referate, proiecte, lucrări de absolvire, de licență, de diplomă, de disertație sau de doctorat, sau care sunt utilizate în procesul de evaluare.În acest fel, potrivit noilor reglementări, atât vânzarea, cât și cumpărarea acestor lucrări științifice vor fi sancționate de către autorități.Totodată, amenzile impuse sunt semnificative, aceastea fiind cuprinse între 100.000 și 200.000 de lei.Mai mult decât atât, aceste măsuri au fost luate pentru a descuraja practicile ilegale legate de comercializarea și achiziționarea de lucrări academice, subliniind importanța integrității academice și a procesului corect de evaluare.Această lege introduce, totodată, și posibilitatea sancționării furnizorilor de servicii de găzduire sau a furnizorilor de rețele de comunicații electronice care refuză să implementeze măsurile impuse de ANCOM, potrivit noilor reglementări, în timp ce cuantumul amenzilor aplicabile acestora se situează între 5.000 și 50.000 de lei.Astfel vom avea mai putini politicieni cu multe diplome, dar cu scoala putina!
GURA PACATOSULUI DE TRUMP ADEVAR GRAIESTE
Iata :„Trebuie să înțelegeți că, dacă Europa este atacată, nu vom veni niciodată să vă ajutăm și să vă sprijinim”, i-a spus Trump lui von der Leyen, potrivit dezvăluirilor făcute de Breton. „Apropo, NATO este moartă și vom pleca, vom părăsi NATO”, a mai spus Trump, potrivit lui Breton. „Și apropo, îmi datorați 400 de miliarde de dolari, pentru că nu ați plătit, voi nemților, ceea ce ați trebuit să plătiți pentru apărare”, a spus Breton despre întâlnirea tensionată de la Davos. Noi romanii avem o solutie!Parjolim holdele, otravim fantanile si ne ascundem in munti!
CIOLACU IL VREA PE SIMION LA PUSCARIE?
Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a confirmat pentru Știrile Pro TV că există un dosar penal ”care are ca obiect pretinsa săvârșire a infracțiunii de coruperea alegătorilor” ”de către conducerea Partidului AUR Conform sursei citate, acest dosar a fost deschis în 13 decembrie 2023.De asemenea, Parchetul precizează faptul că s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Partidul AUR a anunţat marţi că a apărut ”primul dosar penal pentru liderul partidului AUR, George Simion, din partea lui Marcel Ciolacu.”Potrivit unui comunicat al partidului condus de George Simion, ”Poliția Ialomița a transmis o hârtie la Parlament prin care informează Senatul și Camera Deputaților asupra faptului că deputații George Simion, Păunescu Silviu Titus și senatorul Claudiu Richard Târziu sunt anchetați pentru ”coruperea alegătorului”. Dat fiind că George Simion, Claudiu Târziu și Păunescu Silviu Titus sunt parlamentari, dosarul acestora trebuie trimis în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție”.Nu lasa, Simioane! Agreseaza-i sexual pe toti cei care-ti vor raul!
FARA AGHEASMA IN PERIOADA DE NECURATENIE, PACATOASELOR!
FARA AGHEASMA IN PERIOADA DE NECURATENIE, PACATOASELOR!
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, îl contrazice, marţi seară, pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a afirmat recent că o persoană care fumează sau femeile „într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă. Bănescu afirmă că „cel luptat de o patimă” are şi el nevoie de ajutorul lui Hristos, iar fiziologia nu este sinonimă cu necurăţia şi nici aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie.„Cei care, afectaţi grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creştinismul, creştinopatie, primesc un nesperat şi consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranţei lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică şi pe ambii cât mai departe de aghiasma mare şi mică”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Vasile Bănescu.Purtătorul de cuvânt al BOR afirmă că şi cei care fumează au nevoie de ajutorul lui Hristos: „Ca şi cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos şi al nostru, ca şi cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăţia sau aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie”.Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit la Radio Dobrogea despre rânduieli care trebuie respectate la început de an.Întrebat dacă este bine că fie citite acasă moliftele Sfântului Vasile, preotul a răspuns: „Doamne fereşte! Au citit unii şi au înnebunit!”. El a vorbit şi despre apa sfinţită de Bobotează, spunând că din această agheasmă nu pot bea „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii, dar şi despre faptul că „nu s-ar cuveni” relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia agheasma mare.Asa, Preasfinte! Pacatoasele care nu asculta cuvantul Tau sa fie omorate cu pietre!
ORGANIZATIA PATRU LABUTE SUD COREENE A CASTIGAT!
Marți, parlamentul sud-coreean a adoptat o lege care interzice creșterea, vânzarea și sacrificarea câinilor în scop alimentar în termen de trei ani. Încălcarea legii va fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare și o amendă de 30 de milioane de woni (20.800 de euro).Ascuns pe o străduță din piața Chilseong din orașul Daegu, situat în sudul țării, restaurantul lui Choi Tae-yeon servește mâncăruri tradiționale sud-coreene, inclusiv carne de câine gătită în aburi sau în bulion.Carnea de câine face parte de mult timp din bucătăria sud-coreeană, dar consumul acesteia a scăzut brusc în ultimii ani, deoarece tot mai mulți tineri din mediul urban apreciază câinii ca animale de companie.„Înainte, când afacerile erau bune, comercianții puteau vinde până la 30 sau 40 de câini pe zi”, a spus ea. „Acum vindem în medie unul sau doi câini”.Consumul de carne de câine a devenit un adevărat tabu în rândul tinerilor din mediul urban, iar presiunea exercitată de activiștii pentru drepturile animalelor în vederea interzicerii acestei practici s-a intensificat.Doamna Choi se declară nemulțumită de decizia de interzicere a cărnii de câine, dar recunoaște că nu are de ales decât să o accepte, chiar dacă restaurantul său reprezintă afacerea vieții sale, pe care intenționa să o transmită fiului său.„Este mai ușor să îți câștigi existența acum decât înainte, iar mulți oameni au învățat să iubească animalele”, adaugă ea.Dar sobolanii se pot manca?Ei nu sunt animale de companie!
ATENTIE, SIMIOANE! A APARUT O A DOUA SOSOACA!
Rodica Boancă, ex-senatoarea AUR spune că George Simion a lovit o femeie și că în AUR sunt bani negri? Rodica Boancă este cea care a făcut plângere la poliție, iar acum George Simion și 3 lideri AUR sunt anchetați pentru coruperea alegătorului. Parlamentul României a fost notificat de Poliția Ialomița cu privire la deschiderea unei anchete asupra deputaților George Simion și Păunescu Silviu Titus și a senatorului Claudiu Târziu, acuzați de „coruperea alegătorului”.Prilej pentru George Simion să se victimizeze și să pretindă că este o lucrare a dușmanilor politici.Surpriză. Cel care i-a făcut plângere la poliție lui George Simion este chiar un fost senator AUR, care îi aduce acuzații foarte grave.Rodica Boancă (foto jos), ex senator AUR spune că Simion are un comportament de maidan și că își însușește banii din donații făcute la partid. Ea spune că l-a văzut lovind o femeie.Acuzațiile sunt de coruperea alegătorilor, folosirea banilor publici în campanie electorală mascată, mită electorală. Codul penal, articol 383 spune foarte clar că oferirea de astfel de servicii sau bunuri în vederea obținerii voturilor este o infracțiune și mai departe se ocupă justiția”, a spus Rodica Boancă, potrivit psnews.Boancă susține că în aceste caravane medicale inițiate de AUR s-au scurs foarte mulți bani negri.„Sunt niște bani care s-au dus printr-o fundație – Medici pentru sate. Este o întreagă nebuloasă acolo. Sper ca anchetatorii să facă lumină și să facă dreptate… Ce facem? Înlocuim niște hoți și niște penali cu alți hoți și alți penali? N-am făcut nicio treabă.”, a declarat senatoarea Rodica Boancă pentru PS News.Ea a spus că a plecat din AUR pentru că s-a ajuns la un cult al personalității lui George Simion.Femeia, femeia cu ea sa nu te pui,Simioane, femeia e data dracului!
Cuprins
JALE SI DURERE PRINTRE ELEVI SI STUDENTI!O veste șoc a luat prin surprindere elevii și studenții din România! Potrivit noilor reguli, aceștia trebuie să știe că site-urile care vând referate urmează a fi închise, chiar dacă acestea reprezentau un mare ajutor pentru unii. Iată cum s-a ajuns la această decizie! O nouă decizie pune pe jar o mulțime de școlari și studenți, după ce Legea 427/2023 a fost implementată, platformele online care comercializează sau pun la dispoziția persoanelor fizice diverse lucrări destinate utilizării în scopuri științifice, precum referate, proiecte, lucrări de absolvire, de licență, de diplomă, de disertație sau de doctorat, sau care sunt utilizate în procesul de evaluare.În acest fel, potrivit noilor reglementări, atât vânzarea, cât și cumpărarea acestor lucrări științifice vor fi sancționate de către autorități.Totodată, amenzile impuse sunt semnificative, aceastea fiind cuprinse între 100.000 și 200.000 de lei.Mai mult decât atât, aceste măsuri au fost luate pentru a descuraja practicile ilegale legate de comercializarea și achiziționarea de lucrări academice, subliniind importanța integrității academice și a procesului corect de evaluare.Această lege introduce, totodată, și posibilitatea sancționării furnizorilor de servicii de găzduire sau a furnizorilor de rețele de comunicații electronice care refuză să implementeze măsurile impuse de ANCOM, potrivit noilor reglementări, în timp ce cuantumul amenzilor aplicabile acestora se situează între 5.000 și 50.000 de lei.Astfel vom avea mai putini politicieni cu multe diplome, dar cu scoala putina!GURA PACATOSULUI DE TRUMP ADEVAR GRAIESTEIata :„Trebuie să înțelegeți că, dacă Europa este atacată, nu vom veni niciodată să vă ajutăm și să vă sprijinim”, i-a spus Trump lui von der Leyen, potrivit dezvăluirilor făcute de Breton. „Apropo, NATO este moartă și vom pleca, vom părăsi NATO”, a mai spus Trump, potrivit lui Breton. „Și apropo, îmi datorați 400 de miliarde de dolari, pentru că nu ați plătit, voi nemților, ceea ce ați trebuit să plătiți pentru apărare”, a spus Breton despre întâlnirea tensionată de la Davos. Noi romanii avem o solutie!Parjolim holdele, otravim fantanile si ne ascundem in munti!CIOLACU IL VREA PE SIMION LA PUSCARIE?Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a confirmat pentru Știrile Pro TV că există un dosar penal ”care are ca obiect pretinsa săvârșire a infracțiunii de coruperea alegătorilor” ”de către conducerea Partidului AUR Conform sursei citate, acest dosar a fost deschis în 13 decembrie 2023.De asemenea, Parchetul precizează faptul că s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Partidul AUR a anunţat marţi că a apărut ”primul dosar penal pentru liderul partidului AUR, George Simion, din partea lui Marcel Ciolacu.”Potrivit unui comunicat al partidului condus de George Simion, ”Poliția Ialomița a transmis o hârtie la Parlament prin care informează Senatul și Camera Deputaților asupra faptului că deputații George Simion, Păunescu Silviu Titus și senatorul Claudiu Richard Târziu sunt anchetați pentru ”coruperea alegătorului”. Dat fiind că George Simion, Claudiu Târziu și Păunescu Silviu Titus sunt parlamentari, dosarul acestora trebuie trimis în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție”.Nu lasa, Simioane! Agreseaza-i sexual pe toti cei care-ti vor raul!FARA AGHEASMA IN PERIOADA DE NECURATENIE, PACATOASELOR!Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, îl contrazice, marţi seară, pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a afirmat recent că o persoană care fumează sau femeile „într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă. Bănescu afirmă că „cel luptat de o patimă” are şi el nevoie de ajutorul lui Hristos, iar fiziologia nu este sinonimă cu necurăţia şi nici aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie.„Cei care, afectaţi grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creştinismul, creştinopatie, primesc un nesperat şi consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranţei lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică şi pe ambii cât mai departe de aghiasma mare şi mică”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Vasile Bănescu.Purtătorul de cuvânt al BOR afirmă că şi cei care fumează au nevoie de ajutorul lui Hristos: „Ca şi cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos şi al nostru, ca şi cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăţia sau aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie”.Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit la Radio Dobrogea despre rânduieli care trebuie respectate la început de an.Întrebat dacă este bine că fie citite acasă moliftele Sfântului Vasile, preotul a răspuns: „Doamne fereşte! Au citit unii şi au înnebunit!”. El a vorbit şi despre apa sfinţită de Bobotează, spunând că din această agheasmă nu pot bea „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii, dar şi despre faptul că „nu s-ar cuveni” relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia agheasma mare.Asa, Preasfinte! Pacatoasele care nu asculta cuvantul Tau sa fie omorate cu pietre! ORGANIZATIA PATRU LABUTE SUD COREENE A CASTIGAT! Marți, parlamentul sud-coreean a adoptat o lege care interzice creșterea, vânzarea și sacrificarea câinilor în scop alimentar în termen de trei ani. Încălcarea legii va fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare și o amendă de 30 de milioane de woni (20.800 de euro).Ascuns pe o străduță din piața Chilseong din orașul Daegu, situat în sudul țării, restaurantul lui Choi Tae-yeon servește mâncăruri tradiționale sud-coreene, inclusiv carne de câine gătită în aburi sau în bulion.Carnea de câine face parte de mult timp din bucătăria sud-coreeană, dar consumul acesteia a scăzut brusc în ultimii ani, deoarece tot mai mulți tineri din mediul urban apreciază câinii ca animale de companie.„Înainte, când afacerile erau bune, comercianții puteau vinde până la 30 sau 40 de câini pe zi”, a spus ea. „Acum vindem în medie unul sau doi câini”.Consumul de carne de câine a devenit un adevărat tabu în rândul tinerilor din mediul urban, iar presiunea exercitată de activiștii pentru drepturile animalelor în vederea interzicerii acestei practici s-a intensificat.Doamna Choi se declară nemulțumită de decizia de interzicere a cărnii de câine, dar recunoaște că nu are de ales decât să o accepte, chiar dacă restaurantul său reprezintă afacerea vieții sale, pe care intenționa să o transmită fiului său.„Este mai ușor să îți câștigi existența acum decât înainte, iar mulți oameni au învățat să iubească animalele”, adaugă ea.Dar sobolanii se pot manca?Ei nu sunt animale de companie! ATENTIE, SIMIOANE! A APARUT O A DOUA SOSOACA!Rodica Boancă, ex-senatoarea AUR spune că George Simion a lovit o femeie și că în AUR sunt bani negri? Rodica Boancă este cea care a făcut plângere la poliție, iar acum George Simion și 3 lideri AUR sunt anchetați pentru coruperea alegătorului. Parlamentul României a fost notificat de Poliția Ialomița cu privire la deschiderea unei anchete asupra deputaților George Simion și Păunescu Silviu Titus și a senatorului Claudiu Târziu, acuzați de „coruperea alegătorului”.Prilej pentru George Simion să se victimizeze și să pretindă că este o lucrare a dușmanilor politici.Surpriză. Cel care i-a făcut plângere la poliție lui George Simion este chiar un fost senator AUR, care îi aduce acuzații foarte grave.Rodica Boancă (foto jos), ex senator AUR spune că Simion are un comportament de maidan și că își însușește banii din donații făcute la partid. Ea spune că l-a văzut lovind o femeie.Acuzațiile sunt de coruperea alegătorilor, folosirea banilor publici în campanie electorală mascată, mită electorală. Codul penal, articol 383 spune foarte clar că oferirea de astfel de servicii sau bunuri în vederea obținerii voturilor este o infracțiune și mai departe se ocupă justiția”, a spus Rodica Boancă, potrivit psnews.Boancă susține că în aceste caravane medicale inițiate de AUR s-au scurs foarte mulți bani negri.„Sunt niște bani care s-au dus printr-o fundație – Medici pentru sate. Este o întreagă nebuloasă acolo. Sper ca anchetatorii să facă lumină și să facă dreptate… Ce facem? Înlocuim niște hoți și niște penali cu alți hoți și alți penali? N-am făcut nicio treabă.”, a declarat senatoarea Rodica Boancă pentru PS News.Ea a spus că a plecat din AUR pentru că s-a ajuns la un cult al personalității lui George Simion.Femeia, femeia cu ea sa nu te pui,Simioane, femeia e data dracului!E mult de cand n-ati mai pus mana pe-o carte? Aveti aici cateva rezumate, ca sa va dati mari!„Război și pace” – Lev Tolstoi: O epopee istorică ce urmărește viețile a patru aristocrați ruși în timpul războiului napoleonic.„Mândrie și prejudecată” – Jane Austen: O poveste de dragoste și satiră socială în societatea engleză din secolul al XIX-lea.„Don Quijote” – Miguel de Cervantes: O satiră la romanele de cavalerie, urmărind aventurile excentrice ale lui Don Quijote și ale prietenului său, Sancho Panza.„O mie și una de nopți” – Anonim: O colecție de povești orientale, inclusiv cele ale lui Aladdin și Ali Baba, spuse de regina Sheherazade.„Ulysses” – James Joyce: O explorare complexă a vieții unui om pe parcursul unei zile în Dublin, considerată o capodoperă modernistă.„Hamlet” – William Shakespeare: Una dintre cele mai celebre tragedii shakespeariene, urmărind conflictele interne ale prințului danez Hamlet.„Romeo și Julieta” – William Shakespeare: O poveste de dragoste tragică între doi tineri din familii rivale în Verona.„Marele Gatsby” – F. Scott Fitzgerald: Un roman despre visurile de bogăție, iubire și decădere în America anilor 1920.„Anna Karenina” – Lev Tolstoi: O poveste complexă despre dragoste interzisă, societate și moralitate în Rusia țaristă.„1984” – George Orwell: Un roman distopic care explorează consecințele totalitarismului și manipularea realității.„Norwegian Wood” – Haruki Murakami: O poveste de dragoste și introspecție în Japonia anilor ’60.„To Kill a Mockingbird” – Harper Lee: O poveste despre rasism și injustiție într-un mic oraș din Alabama, văzută prin ochii unei fetițe.„Cronicile din Narnia” – C.S. Lewis: O serie de șapte cărți de fantezie pentru copii, explorând lumea magică a lui Narnia.„O mie de splendidide soare” – Khaled Hosseini: Un roman despre relațiile intergeneraționale și evenimentele din istoria recentă a Afganistanului.„Muntele vrăjit” – Thomas Mann: O explorare a decadenței și a conflictului între artă și moralitate în timpul unui sejur într-un sanatoriu elvețian.„Crimă în Orient Express” – Agatha Christie: Un roman polițist clasic cu detectivul Hercule Poirot rezolvând un caz de crimă într-un tren de lux.„Ferma animalelor” – George Orwell: O alegorie politică care examinează ascensiunea și corupția puterii prin intermediul animalelor de pe o fermă.„Stăpânul inelelor” – J.R.R. Tolkien: O trilogie epică de fantezie care urmărește aventurile hobbitului Frodo în încercarea de a distruge un inel malefic.„Cruciada copiilor” – Marcel Proust: O explorare complexă și introspectivă a memoriei și a vieții sociale în Franța la începutul secolului al XX-lea.„Marele Suflet” – Anton Cehov: O colecție de povestiri care explorează subtilitățile emoțiilor umane și ale societății ruse.„Țarul orb” – Lev Tolstoi: Un roman filozofic care examinează rolul și responsabilitățile liderului suprem în fața omenirii.„Frankenstein” – Mary Shelley: Un clasic al literaturii gotice despre creația unui monstru și consecințele acesteia.„One Hundred Years of Solitude” – Gabriel Garcia Marquez: O saga magic-realista care explorează istoria unei familii într-un oraș fictiv din America Latină.„Povestea servitoarei” – Margaret Atwood: Un roman distopic care explorează un viitor totalitarist în care femeile sunt reduse la statutul de sclave reproductive.„Odiseea” de Homer (secolul VIII î.Hr.) – O epopee grecească care relatează întoarcerea lui Ulise din războiul troian.„Iliada” de Homer (secolul VIII î.Hr.) – O epopee grecească care relatează evenimentele din ultimul an al războiului troian.„Cartea Regilor” din Biblia ebraică (secolul X-VI î.Hr.) – O colecție de texte religioase care relatează istoria poporului evreu din vremea lui David până la regele Solomon.„Mahabharata” (secolul IV-III î.Hr.) – O epopee indiană care relatează lupta dintre două familii rivale, Pandava și Kaurava.„Ramayana” (secolul II î.Hr.-secolul I d.Hr.) – O epopee indiană care relatează povestea lui Rama, un prinț care trebuie să-și salveze soția, Sita, răpită de un demon.„Metamorfozele” de Ovidiu (secolul I d.Hr.) – O colecție de mituri și legende grecești și romane, transformate în poezii.„Eneida” de Virgiliu (secolul I d.Hr.) – O epopee latină care relatează povestea lui Enea, un prinț troian care întemeiază Roma.„Comedia divină” de Dante Alighieri (secolul XIV) – O epopee religioasă care relatează călătoria lui Dante prin Infern, Purgatoriu și Paradis.„Faust” de Johann Wolfgang von Goethe (secolul XVIII) – O dramă filosofică care explorează tema pactului cu diavolul.„Don Quijote” de Miguel de Cervantes (secolul XVII) – Un roman picaresc care spune povestea unui cavaler senil care pornește în căutarea aventurilor.„Robinson Crusoe” de Daniel Defoe (secolul XVIII) – Un roman de aventuri care spune povestea unui naufragiat care ajunge pe o insulă pustie.„Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift (secolul XVIII) – Un roman satiric care spune povestea unui medic care ajunge în țări imaginare, unde întâlnește oameni și animale ciudate.„Frankenstein” de Mary Shelley (secolul XIX) – Un roman de groază care spune povestea unui om de știință care creează un monstru.„Viața și opiniile lui Tristram Shandy” de Laurence Sterne (secolul XVIII) – Un roman experimental care spune povestea vieții unui personaj fictiv.„Jane Eyre” de Charlotte Brontë (secolul XIX) – Un roman realist care spune povestea unei tinere orfane care se îndrăgostește de un bărbat mult mai în vârstă decât ea.„Moby Dick” de Herman Melville (secolul XIX) – Un roman de aventuri care spune povestea unui căpitan de vas care pornește în căutarea unei balene albe.„Crimă și pedeapsă” de Fiodor Dostoievski (secolul XIX) – Un roman psihologic care spune povestea unui tânăr student care comite o crimă.„Visul unei nopti de vară” de William Shakespeare (secolul XVI) – O comedie romantică care spune povestea a trei cupluri care se confruntă cu o serie de peripeții.
E mult de cand n-ati mai pus mana pe-o carte? Aveti aici cateva rezumate, ca sa va dati mari!
-
„Război și pace” – Lev Tolstoi: O epopee istorică ce urmărește viețile a patru aristocrați ruși în timpul războiului napoleonic.
-
„Mândrie și prejudecată” – Jane Austen: O poveste de dragoste și satiră socială în societatea engleză din secolul al XIX-lea.
-
„Don Quijote” – Miguel de Cervantes: O satiră la romanele de cavalerie, urmărind aventurile excentrice ale lui Don Quijote și ale prietenului său, Sancho Panza.
-
„O mie și una de nopți” – Anonim: O colecție de povești orientale, inclusiv cele ale lui Aladdin și Ali Baba, spuse de regina Sheherazade.
-
„Ulysses” – James Joyce: O explorare complexă a vieții unui om pe parcursul unei zile în Dublin, considerată o capodoperă modernistă.
-
„Hamlet” – William Shakespeare: Una dintre cele mai celebre tragedii shakespeariene, urmărind conflictele interne ale prințului danez Hamlet.
-
„Romeo și Julieta” – William Shakespeare: O poveste de dragoste tragică între doi tineri din familii rivale în Verona.
-
„Marele Gatsby” – F. Scott Fitzgerald: Un roman despre visurile de bogăție, iubire și decădere în America anilor 1920.
-
„Anna Karenina” – Lev Tolstoi: O poveste complexă despre dragoste interzisă, societate și moralitate în Rusia țaristă.
-
„1984” – George Orwell: Un roman distopic care explorează consecințele totalitarismului și manipularea realității.
-
„Norwegian Wood” – Haruki Murakami: O poveste de dragoste și introspecție în Japonia anilor ’60.
-
„To Kill a Mockingbird” – Harper Lee: O poveste despre rasism și injustiție într-un mic oraș din Alabama, văzută prin ochii unei fetițe.
-
„Cronicile din Narnia” – C.S. Lewis: O serie de șapte cărți de fantezie pentru copii, explorând lumea magică a lui Narnia.
-
„O mie de splendidide soare” – Khaled Hosseini: Un roman despre relațiile intergeneraționale și evenimentele din istoria recentă a Afganistanului.
-
„Muntele vrăjit” – Thomas Mann: O explorare a decadenței și a conflictului între artă și moralitate în timpul unui sejur într-un sanatoriu elvețian.
-
„Crimă în Orient Express” – Agatha Christie: Un roman polițist clasic cu detectivul Hercule Poirot rezolvând un caz de crimă într-un tren de lux.
-
„Ferma animalelor” – George Orwell: O alegorie politică care examinează ascensiunea și corupția puterii prin intermediul animalelor de pe o fermă.
-
„Stăpânul inelelor” – J.R.R. Tolkien: O trilogie epică de fantezie care urmărește aventurile hobbitului Frodo în încercarea de a distruge un inel malefic.
-
„Cruciada copiilor” – Marcel Proust: O explorare complexă și introspectivă a memoriei și a vieții sociale în Franța la începutul secolului al XX-lea.
-
„Marele Suflet” – Anton Cehov: O colecție de povestiri care explorează subtilitățile emoțiilor umane și ale societății ruse.
-
„Țarul orb” – Lev Tolstoi: Un roman filozofic care examinează rolul și responsabilitățile liderului suprem în fața omenirii.
-
„Frankenstein” – Mary Shelley: Un clasic al literaturii gotice despre creația unui monstru și consecințele acesteia.
-
„One Hundred Years of Solitude” – Gabriel Garcia Marquez: O saga magic-realista care explorează istoria unei familii într-un oraș fictiv din America Latină.
-
„Povestea servitoarei” – Margaret Atwood: Un roman distopic care explorează un viitor totalitarist în care femeile sunt reduse la statutul de sclave reproductive.
-
„Odiseea” de Homer (secolul VIII î.Hr.) – O epopee grecească care relatează întoarcerea lui Ulise din războiul troian.
-
„Iliada” de Homer (secolul VIII î.Hr.) – O epopee grecească care relatează evenimentele din ultimul an al războiului troian.
-
„Cartea Regilor” din Biblia ebraică (secolul X-VI î.Hr.) – O colecție de texte religioase care relatează istoria poporului evreu din vremea lui David până la regele Solomon.
-
„Mahabharata” (secolul IV-III î.Hr.) – O epopee indiană care relatează lupta dintre două familii rivale, Pandava și Kaurava.
-
„Ramayana” (secolul II î.Hr.-secolul I d.Hr.) – O epopee indiană care relatează povestea lui Rama, un prinț care trebuie să-și salveze soția, Sita, răpită de un demon.
-
„Metamorfozele” de Ovidiu (secolul I d.Hr.) – O colecție de mituri și legende grecești și romane, transformate în poezii.
-
„Eneida” de Virgiliu (secolul I d.Hr.) – O epopee latină care relatează povestea lui Enea, un prinț troian care întemeiază Roma.
-
„Comedia divină” de Dante Alighieri (secolul XIV) – O epopee religioasă care relatează călătoria lui Dante prin Infern, Purgatoriu și Paradis.
-
„Faust” de Johann Wolfgang von Goethe (secolul XVIII) – O dramă filosofică care explorează tema pactului cu diavolul.
-
„Don Quijote” de Miguel de Cervantes (secolul XVII) – Un roman picaresc care spune povestea unui cavaler senil care pornește în căutarea aventurilor.
-
„Robinson Crusoe” de Daniel Defoe (secolul XVIII) – Un roman de aventuri care spune povestea unui naufragiat care ajunge pe o insulă pustie.
-
„Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift (secolul XVIII) – Un roman satiric care spune povestea unui medic care ajunge în țări imaginare, unde întâlnește oameni și animale ciudate.
-
„Frankenstein” de Mary Shelley (secolul XIX) – Un roman de groază care spune povestea unui om de știință care creează un monstru.
-
„Viața și opiniile lui Tristram Shandy” de Laurence Sterne (secolul XVIII) – Un roman experimental care spune povestea vieții unui personaj fictiv.
-
„Jane Eyre” de Charlotte Brontë (secolul XIX) – Un roman realist care spune povestea unei tinere orfane care se îndrăgostește de un bărbat mult mai în vârstă decât ea.
-
„Moby Dick” de Herman Melville (secolul XIX) – Un roman de aventuri care spune povestea unui căpitan de vas care pornește în căutarea unei balene albe.
-
„Crimă și pedeapsă” de Fiodor Dostoievski (secolul XIX) – Un roman psihologic care spune povestea unui tânăr student care comite o crimă.
-
„Visul unei nopti de vară” de William Shakespeare (secolul XVI) – O comedie romantică care spune povestea a trei cupluri care se confruntă cu o serie de peripeții.