RARES BOGDAN-BATISTUTA ARE UN COSMAR
Rareș Bogdan susține că orice ezitare este interpretată de agresor drept dezbinare, la doi ani de la începerea războiului din Ucraina.Iată ce a spus acesta: „Poporul nostru, ROMÂNII, nu ezită să sară în ajutor, căci cunoaștem prea bine propriile suferințe… Și nu s-a terminat. După 2 ani de la atacarea furibundă a Ucrainei, nimeni nu poate spune cât va mai dura cea mai mare invazie de după al doilea Război Mondial. Știm însă cu toții un lucru: orice slăbiciune, orice șovăială în a ajuta Ucraina să câștige războiul ne poate costa foarte mult. Poate chiar totul! Dacă Ucraina cade, urmează Moldova. Imaginați-vă o graniță cu Putin, nave rusești la Sulina etc. În nemernicia asta,Europarlamentarul PNl a mai spus că „Kremlinul nu poate fi crezut nicio secundă că are intenții bune! Dacă Ucraina cade, să ne ferească Dumnezeu! Orice ezitare este interpretată de agresor drept dezbinare. Europa trebuie să fie mai unită ca oricând. Știți de ce? Am multe argumente, dar gândiți-vă doar la unul: Mii de copii ucraineni au fost răpiți pentru a fi transformați în soldați ai lui Putin. Imaginați-vă că sunt ai noștri”Nu mai plange, Rares, ca ti se scurge rimelul sidoar stii cat costa!
HEMORAGIE DE PRIMARI LA PNL
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, referindu-se la faptul că mai mulţi primari PNL din Timiş vor să treacă la PSD, că îşi doreşte să nu se mai întâmple astfel de lucruri, arătând că cele două partide sunt acum parte a unei alianţe politice.Iată ce a spus acesta: „O să stăm de vorbă în coaliţie în următoarea săptămână să vedem exact ce se întâmplă. Să ştiţi că astfel de lucruri s-au întâmplat întotdeauna în anii electorali şi nu e un fenomen inventat nici de PNL, nici de către PSD, dar ele se întâmplă acolo unde primarii nu se mai înţeleg, de obicei, cu preşedintele de organizaţie. Noi nu vorbim aici de o mutare din opoziţie la guvernare, cum eram obişnuiţi. Şi s-a întâmplat ca şi primari de la PSD să plece la PNL. Cu adevărat mi-aş dori să nu se mai întâmple astfel de lucruri, fiindcă am intrat într-o cu totul altă logică, am intrat într-o logică de alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare şi cred că astfel de lucruri vor aduce tensiuni în interiorul coaliţiei. Dar sunt ferm convins că împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Simonis de la Timiş vom sta de vorbă şi vom vedea exact ce s-a întâmplat şi despre ce este vorba”E ceva firesc! Vrabiile zboara unde e malaiul mai din belsug!
CIOLACU SALUTA APARITIA PARTIDULUI UNIC PSD-PNL!
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că, în actualul context politic, nu se poate creiona altă coaliţie, din 2025, decât în jurul Partidului Social Democrat şi al Partidului Naţional Liberal.Iată ce a spus acesta: „Cum ar fi arătat România în acest moment fără să existe o stabilitate politică? Da, sunt unul dintre aceia care consideră că în acest moment arătăm românilor calea corectă, aceea de stabilitate politică. Uitaţi-vă la tot eşichierul politic şi veţi vedea că altă coaliţie, alianţă din 2025 nu se poate creiona decât în jurul Partidului Social Democrat şi al Partidului Naţional Liberal, adversarii tradiţionali ai Partidului Social Democrat, cum şi noi suntem adversarii tradiţionali ai Partidului Naţional Liberal. Acestea sunt vremurile! Trebuie să ne adaptăm vremurilor prin care trecem, nu pentru interesul nostru propriu, nu pentru interesul nostru de partid, pentru interesul românilor şi al României”Premierul a mai precizat că cei aflaţi la guvernare au obligaţia să asigure stabilitatea ţării şi dezvoltarea comunităţilor.Nimic nou!Si Hitler ii asigura pe germani ca le ofera stabilitate!
CINSTE TIE ROMANIE, CA TRAIESTI PE DATORIE!
Deficitul comercial al României în primele 11 luni ale anului 2023 a fost de 25,5 miliarde euro, în condiţiile în care exporturile au crescut 2%, iar importurile au scăzut cu 3,2%, arată datele publicate marţi de INS.Valoric, exporturile au totalizat 86,9 miliarde euro, iar importurile 112,4 miliarde euro.În luna noiembrie 2023, exporturile au însumat 8,22 miliarde euro, în scădere cu 2,2% an/an, în timp ce importurile au însumat 10,5 miliarde euro, mai mici cu 3,9%, rezultând un deficit de 2,35 miliarde euro.În perioada ianuarie-noiembrie 2023, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de maşini şi echipamente de transport (44,7% la export şi 36,6% la import) şi alte produse manufacturate (30,0% la export şi 28,9% la import).Valoarea schimburilor intra-UE27 de bunuri a fost de 63,2 mld. euro la expedieri şi de 82,6 mld. euro la introduceri, reprezentând 72,8% din total exporturi şi 73,5% din total importuri.Valoarea schimburilor extra-UE27 de bunuri în primele 11 luni din 2023 a fost de 23,6 mld. euro la exporturi şi de 29,8 mld. euro la importuri, reprezentând 27,2% din total exporturi şi 26,5% din total importuri.E de mirare ca mai exportam cate ceva!
ROMANIA TUSESTE SI STRANUTA!
Piaţa medicamentelor pentru răceală, tuse şi alergii a depăşit 1,1 miliarde de lei în 2023, cu 40% mai mult faţă de 2019, când era la 816 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă Euromonitor International.
Parasinus, produsul companiei Haleon (fosta GSK Consumer), este cel mai vândut, chiar peste brandul vedetă al britanicilor de la Reckitt – Nurofen. „Întoarcerea la normalitate duce la creşterea răspândirii virusurilor“ – aceasta este concluzia analiştilor Euromonitor, care explică faptul că pacienţii români şi-au cumpărat produse pentru răceală şi gripă ca prevenţie pentru sezonul rece. În plus, o altă tendinţă din piaţă este ca pacienţii să cumpere produse care acoperă o zonă mai mare de simptome în acelaşi timp, cum sunt cele care se adresează febrei, nasului înfundat, durerilor de cap. „Oamenii preferă aceste medicamente pentru că pot trata simptome multiple în acelaşi timp, ceea ce le permite să revină la activităţile zilnice mai uşor. Este, de asemenea, mai convenabil şi mai ieftin să cumpere o singură cutie de medicamente faţă de mai multe produse pentru tuse, nas înfundat sau durere“, potrivit specialiştilor Euromonitor.TOPUL CELOR MAI VÂNDUTE MEDICAMENTE PENTRU RĂCEALĂ În topul celor mai vândute branduri după cota de piaţă, primele cinci locuri sunt împărţite înte companiile Haleon şi Reckitt Benckiser. Astfel, Haleon ocupă trei poziţii cu Parasinus (1), Theraflu (3) şi Vibrocil (5), iar Reckitt completează clasamentul cu Nurofen şi Strepsils. Aceste cinci branduri au o cotă totală de piaţă de 38,7%. Având o cotă de piaţă de 11,9%, Parasinus, cel mai vândut produs, generează vânzări anuale de circa 140 mil. lei, din calculele ZF făcute pe baza datelor Euromonitor.În top 10 branduri, apar şi două companii cu facilităţi de producţie în România – Sun Pharma (care are fabrica Terapia Cluj), cu Faringosept, şi Bioflu, produs de Biofarm la Bucureşti. Alertă epidemiologică în România În ultimele săptămâni, în România a fost depăşit numărul mediu de infecţii respiratorii din anii precedenţi, astfel că ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat o stare de alertă epidemiologică. Nu au fost luate măsuri de restricţie, însă oficialii din Sănătate au îndemnat la mai multă atenţie în rândul populaţiei. Dezvoltarea portofoliului de produse în rândul producătorilor, promoţii pentru medicamentele de răceală pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul rece, dar şi continuă creştere a pieţei sunt principalele trenduri care vor influenţa şi modela piaţa produselor pentru răceală în următorii ani. „Poluarea din marile oraşe poate duce la creşterea cererii. Schimbările din vieţile oamenilor şi mediul în care trăiesc se vor vedea în cerere mai mare pentru produse care să ajute în afecţiuni respiratorii, precum tuse, răceală sau alergii. Este de aşteptat ca problemele respiratorii să devină comune în viitor“, mai adaugă analiştii.O tuica fiarta face cat zece aspirine!
Parasinus, produsul companiei Haleon (fosta GSK Consumer), este cel mai vândut, chiar peste brandul vedetă al britanicilor de la Reckitt – Nurofen. „Întoarcerea la normalitate duce la creşterea răspândirii virusurilor“ – aceasta este concluzia analiştilor Euromonitor, care explică faptul că pacienţii români şi-au cumpărat produse pentru răceală şi gripă ca prevenţie pentru sezonul rece. În plus, o altă tendinţă din piaţă este ca pacienţii să cumpere produse care acoperă o zonă mai mare de simptome în acelaşi timp, cum sunt cele care se adresează febrei, nasului înfundat, durerilor de cap. „Oamenii preferă aceste medicamente pentru că pot trata simptome multiple în acelaşi timp, ceea ce le permite să revină la activităţile zilnice mai uşor. Este, de asemenea, mai convenabil şi mai ieftin să cumpere o singură cutie de medicamente faţă de mai multe produse pentru tuse, nas înfundat sau durere“, potrivit specialiştilor Euromonitor.TOPUL CELOR MAI VÂNDUTE MEDICAMENTE PENTRU RĂCEALĂ În topul celor mai vândute branduri după cota de piaţă, primele cinci locuri sunt împărţite înte companiile Haleon şi Reckitt Benckiser. Astfel, Haleon ocupă trei poziţii cu Parasinus (1), Theraflu (3) şi Vibrocil (5), iar Reckitt completează clasamentul cu Nurofen şi Strepsils. Aceste cinci branduri au o cotă totală de piaţă de 38,7%. Având o cotă de piaţă de 11,9%, Parasinus, cel mai vândut produs, generează vânzări anuale de circa 140 mil. lei, din calculele ZF făcute pe baza datelor Euromonitor.În top 10 branduri, apar şi două companii cu facilităţi de producţie în România – Sun Pharma (care are fabrica Terapia Cluj), cu Faringosept, şi Bioflu, produs de Biofarm la Bucureşti. Alertă epidemiologică în România În ultimele săptămâni, în România a fost depăşit numărul mediu de infecţii respiratorii din anii precedenţi, astfel că ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat o stare de alertă epidemiologică. Nu au fost luate măsuri de restricţie, însă oficialii din Sănătate au îndemnat la mai multă atenţie în rândul populaţiei. Dezvoltarea portofoliului de produse în rândul producătorilor, promoţii pentru medicamentele de răceală pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul rece, dar şi continuă creştere a pieţei sunt principalele trenduri care vor influenţa şi modela piaţa produselor pentru răceală în următorii ani. „Poluarea din marile oraşe poate duce la creşterea cererii. Schimbările din vieţile oamenilor şi mediul în care trăiesc se vor vedea în cerere mai mare pentru produse care să ajute în afecţiuni respiratorii, precum tuse, răceală sau alergii. Este de aşteptat ca problemele respiratorii să devină comune în viitor“, mai adaugă analiştii.O tuica fiarta face cat zece aspirine!
PESCARESTI
Care este meniul unui pescar, care nu a avut noroc la pescuit?
Mic dejun – ştiucă n-am
Prânz – crap de foame
Cina – somn uşor
Mic dejun – ştiucă n-am
Prânz – crap de foame
Cina – somn uşor
Un pescar prinde peștișorul de aur:
– Dacă îmi dai drumul am să-ți îndeplinesc o dorință!!
– Vreau un Audi Q7 roșu!
– Vrei în rate sau în leasing?
– Tu vrei în untură sau în ulei?
– Dacă îmi dai drumul am să-ți îndeplinesc o dorință!!
– Vreau un Audi Q7 roșu!
– Vrei în rate sau în leasing?
– Tu vrei în untură sau în ulei?
O pescăriță prinde un crap mare, mare și spune mulțumită:
– Te voi duce acasă, la o cină copioasă!
Peștele îi răspunde:
– Mulțumesc, am mâncat deja, nu s-ar putea să mergem la cinematograf?
– Te voi duce acasă, la o cină copioasă!
Peștele îi răspunde:
– Mulțumesc, am mâncat deja, nu s-ar putea să mergem la cinematograf?
Un bărbat merge la pescuit.
Soția îl sfătuiește :
– Dacă crapul este foarte scump încearcă să prinzi macrou.
Soția îl sfătuiește :
– Dacă crapul este foarte scump încearcă să prinzi macrou.
Întrebare:
– Stiţi care e diferenţa dintre un somn şi un căscat?
Răspuns:
– Somnul stă în apă, iar căscatul pe mal.
– Stiţi care e diferenţa dintre un somn şi un căscat?
Răspuns:
– Somnul stă în apă, iar căscatul pe mal.
Doi pescari stau de vorbă:
– Ce-ai prins?
– Pe vecinul cu soția mea.– Unde ai fost, nemernicule?
– La pescuit, draga mea!
– Cred că ai fost la pescuit pe Atlantic de ai venit acasă cu macrou congelat.
– Ce-ai prins?
– Pe vecinul cu soția mea.– Unde ai fost, nemernicule?
– La pescuit, draga mea!
– Cred că ai fost la pescuit pe Atlantic de ai venit acasă cu macrou congelat.
O blondă pescuia pe malul unui lac.
Apare și paznicul lacului:
– Doamnă, aici nu se poate pescui decât cu permis.
– Vai de mine! Ce proastă sunt! Și eu tot am încercat cu mămăligă ….
Apare și paznicul lacului:
– Doamnă, aici nu se poate pescui decât cu permis.
– Vai de mine! Ce proastă sunt! Și eu tot am încercat cu mămăligă ….
– Vai, dragă, dar ce a slăbit soţul tău!
– De la pescuit i se trage.
– Nu ştiam, pescuitul slăbeşte?
– Păi mănâncă ce prinde ….
– De la pescuit i se trage.
– Nu ştiam, pescuitul slăbeşte?
– Păi mănâncă ce prinde ….
Doi bărbaţi ies la pescuit sub un pod.
Unul din ei se ridică şi vede un cortegiu traversând podul.
Işi scoate şapca, işi apleacă capul, cortegiul trece podul, omul işi pune şapca din nou pe cap, se aşează şi aruncă la loc undiţa în apă.
– Asta chiar a fost emoţionant… nu te ştiam atât de religios.
– Deh, ne-au legat totuşi 40 de ani de căsnicie.
Unul din ei se ridică şi vede un cortegiu traversând podul.
Işi scoate şapca, işi apleacă capul, cortegiul trece podul, omul işi pune şapca din nou pe cap, se aşează şi aruncă la loc undiţa în apă.
– Asta chiar a fost emoţionant… nu te ştiam atât de religios.
– Deh, ne-au legat totuşi 40 de ani de căsnicie.