Home Politic Fostul premier Adrian Năstase a făcut radiografia sistemului medical românesc la Pitești

Fostul premier Adrian Năstase a făcut radiografia sistemului medical românesc la Pitești

de Argeseanul
33 vizualizări

Năsate, alături de Ion Popa și Constantin Nicolescu

USL și-a definitivat programul de guvernare privind sistemul de sănătate la Pitești.  Adrian Năstase, fostul prim-ministru al României, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, Constantin Nicolescu, preşedintele PSD Argeş, Alexandru Rafila, vicepreşedinte al Departamentului de Sănătate al PSD, Dan Manu, vicepreşedinte al PSD Argeş, Valeriu Acatrinei, vicepreşedinte PNL Argeş, Ion Popa, preşedinte PNL Argeş, și specialiști (apolitici) în domeniu au dezbătut intens pe marginea acestui subiect în cadrul unor întruniri ce s-au desfășurat timp de două zile.

Rezoluțiile pe care le-a adoptat USL sunt următoarele: banii pentru sănătate să fie folosiţi exclusiv în interesul cetăţeanului din România; punerea la punct a unui pachet social pentru toţi cetăţenii, diferenţiat pe categorii; regândirea programelor naţionale din domeniu dar și a unora pe regiuni, în funcție de particularitățile acestora; decentralizarea trebuie făcută atent, dar cu posibilitatea ca autorităţile locală să poată avea un cuvânt de spus. Toate aceste vor duce în opinia liderilor USL la accesul la servicii de sănătate îmbunătăţite.

Fostul premier Adrian Năstase, a subliniat că starea sistemului sanitar românesc este critică. Drept exemplu el a făcut referire la un spital din Călăraşi, printre angajații căruia nu se numără nici un medic anestezist. Nastase a precizat că, la nevoie se prezintă la datorie un specialist care vine „cu barca din Bulgaria“,  Preşedintele Consilului Naţional al PSD, a concluzionat: „Transformarea spitalelor în fundaţii şi asociaţii este un subiect discutat la Cotroceni, nu la Guvern și prin aceasta se dorește privatizarea lor. Acest mecanism se poate adăuga sistemului, dar nu poate înlocui finanţarea de la CNAS. Nu cred că suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Statul nu se poate sustrage acestei responsabilități pe care o are faţă de asigurat. “, a declarat Năstase.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00