Home Prima Pagina Gara Piteşti, un nou pas spre modernizare

Gara Piteşti, un nou pas spre modernizare

de Argeseanul
96 vizualizări

Așa ar arăta Gara Pitești Sud

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. a scos la licitaţie modernizarea a zece staţii de cale ferată din ţară. Pe listă sunt gările Botoşani, Vaslui, Piatra Neamţ, Brăila, Piteşti, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Giurgiu, Slobozia Veche şi Călăraşi Sud, valoarea totală estimată a contractelor, fără TVA, fiind de aproape 80 milioane de euro.

La Piteşti va avea loc construcţia gării noi, suspendate, în locul celei deja existente, realizarea de locuri de parcare, pasaje rutiere noi şi modernizarea căilor de acces către cartierul Tudor Vladimirescu. Despre acest proiect se vorbeşte la Piteşti de mai bine de 3 ani. Inițiatorul și omul care a luptat pentru ca renovarea gării să fie prinsă în proiectul de finanțare din fonduri europene este consilierul județean Bogdan Ivan, care până de curând a fost și consilierul fostului ministru al transporturilor Radu Berceanu. Acesta spunea în urmă cu ceva timp: „Municipiul nostru nu era pe lista de priorități la Minister. Am încercat și am făcut tot ce mi-a stat în putință ca proiectul să poată fi derulat și la Pitești. Oamenii în fața carora am suținut ideile mele sunt niște monștri sacri în domeniul transporturilor, cu experiență enormă, dar care au fost până la urmă de acord cu ceea ce am propus”.

Bogdan Ivan

Paternitatea succesului, dacă modernizarea se va finaliza, va fi cu siguranță revendicată de mai multe presoane, instituții sau organizații politice, așa cu se întâmplă pe la noi. Totuși, și Primăria Pitești are un rol important, fără o colaborare cu aceasta proiectul neputând fi derulat.

Adrian Dragomir

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00