Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului Orban. Executivul propus de premierul desemnat este compus din trei femei şi 13 bărbaţi, mulţi dintre ei fiind parlamentari. Orban propune 15 miniştri şi un vicepremier – Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL. 

Şansele ca guvernul Orban să treacă astăzi sunt în creştere. Surse politice spun că o serie de parlamentari din PSD şi Pro România vor da votul pentru executiv. Pe lista celor care vor susţine cabinetul se află Sorin Cîmpeanu, Remus Borza, Daniel Constantin, Emanoil Savin, precizează aceleaşi surse.

Guvernul Orban este format din profesori, economişti, ingineri, jurişti şi medici. Ludovic Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei române. Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ – Florin Cîţu – Finanţe, Violeta Alexandru – Muncă şi Ion Ştefan – Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere.

Şedinţa plenului Parlamentului este programată să înceapă la ora 14.00.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, va prezenta Programul de Guvernare şi lista cu persoanele propuse pentru a face parte din Guvern. 

Orban propune un Guvern cu 15 miniştri şi un vicepremier – prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan. Trei dintre propuneri sunt femei, restul membrilor Cabinetului fiind bărbaţi. 

Cei mai mulţi dintre candidaţii propuşi sunt parlamentari, unii dintre ei aflaţi la primul mandat. Unii au mai fost miniştri în diferite cabinete, iar Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiţiei, a fost pentru o foarte scurtă perioadă prim-ministru interimar. 

Articolul întreg pe https://observator.tv/politic/vot-de-investire-pentru-guvernul-orban-plenul-parlamentului-se-intruneste-de-la-ora-1400-323164.html

Foto: https://observator.tv/politic/vot-de-investire-pentru-guvernul-orban-plenul-parlamentului-se-intruneste-de-la-ora-1400-323164.html

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here