În această dimineaţă, Viorel Hrebenciuc, unul dintre liderii PSD la nivel naţional, a fost audiat, în calitate de martor, de către Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Piteşti, într-unul dintre dosarele de corupţie în care învinuit este Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş.
Conform site-ului www.realitatea.net, la ieşirea de la Sediul DNA Piteşti, Viorel Hrebenciuc a declarat că are calitatea de martor în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, că nu a fost surprins de această citare şi că le-a spus procurorilor tot ce avea de spus într-o jumătate de oră. După audiere, Hrebenciuc a plecat către Bucureşti.
Preşedintele Cosiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a primit, la 27 ianuarie, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce a fost acuzat de către procurorii anticorupţie de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.
Imediat după aflarea sentinţei, lui Constantin Nicolescu i s-a făcut rău şi a fost transportat de urgenţă la Bucureşti şi internat la spitalul Floreasca. Câteva zile mai târziu, preşedintele CJ Argeş a fost operat pe cord deschis.
Decizia de arestare a fost atacată de avocaţii preşedintelui CJ Argeş, iar în data de 2 februarie magistraţii Curţii de Apel Piteşte au decis cercetarea lui Constantin Nicolescu în stare de libertate. În şedinţa în care s-a judecat recursul, procurorul DNA care se ocupă de acest caz, Radu Sebastian, a solicitat magistraţilor Curţii de Apel din Piteşti să nu îl elibereze pe Constantin Nicolescu pe motiv că există în lucru un dosar în care preşedintele CJ Argeş este acuzat că ar fi intervenit pentru promovarea unor magistraţi în funcţii de conducere la Curtea de Apel din Piteşti. Procurorul DNA a spus că în acest dosar apar nume importante din lumea politică din Bucureşti.
Procurorii anticorupţie încearcă să probeze că Constantin Nicolescu ar fi intervenit pentru numirea în funcţia de şef al secţiei penale la Curtea de Apel Piteşti a lui Doru Mercan. Acesta ar fi candidat la concursul pentru acest post în 2009, fără succes. Mercan ar fi negat însă că ar avea legături cu Nicolescu.
Procurorul care a fost prezent în sala de judecată la Curtea de Apel Piteşti atunci când s-a judecat recursul asupra deciziei de arestare preventivă a lui Nicolescu, le spunea la acea vreme magistraţilor că vrea să extindă cercetările în acest dosar. La audieri ar putea fi chemat şi social-democratul Cătălin Voicu.
Potrivit DNA, Nicolescu e acuzat că în 2006 a accesat fonduri europene de 880.000 de euro pentru reabilitarea a patru şcoli, după ce a pretins că şcolile au fi fost afectate de inundaţii. Toţi banii au fost încasaţi de o firmă care ar fi avut contracte cu familia lui Nicolescu. Procurorii mai spun că acuzatul ar fi primit mită 66.000 de lei de la Cornel Penescu, iar, în schimb, Consiliul Judeţean a achiziţionat bunuri de la firma acestuia.