Atmosferă tristă, astăzi, în cartierul Trivale. Celebrul fotbalist piteștean Ilie Bărbulescu, care a evoluat ani la rândul atât pentru FC Argeș, cât și pentru Steaua, a fost condus pe ultimul drum, de către sute de persoane. Fie că erau suporteri ai echipei argeșene, echipă cu care a câștigat campionatul din 1979, sau ai Stelei, echipă cu care a câștigat Supercupa Europei, toți au aprins o lumânare la căpătâiul lui Nea Ilie Balamuc, așa cum îl alintau cei apropiați.

Pe o zi mohorâtă de iarnă, slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sfântul Andrei din cartierul Trivale. După orele prânzului, cortegiul funerar s-a deplasat către Stadionul Nicolae Dobrin, loc în care suporterii l-au aplaudat pentru ultima oară. La tristul ceremonial au participat și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, gest tardiv dacă ne gândim că, în ultimii ani de viață, nea Ilie Bărbulescu a trăit într-o sărăcie cruntă, cu un venit de doar 900 de lei. Singurii care l-au ajutat periodic au fost colegii de partid și prietenii apropiați.

Din 2016, acesta ocupa funcția de consilier local la Pitești, din partea Partidului Mișcarea Populară. Bărbulescu a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă în somn, din cauza unui infarct, în locuința proprie din Pitești.

Facebook Comments
Articolul precedentContinuă protestele la Tribunalul Argeș
Articolul următorDespre banii… de la Dobrești, cu Denisa Catrinu!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here